360 fokban lát a magyar hátszéllel támadó kamera

Bubl 360 camera

A Bubl révén minden korábbinál egyszerűbben készíthetők egyedi hatású 360 fokos felvételek.

A Google-féle Street View szolgáltatást rengetegen szoktuk használni, hiszen nincs is annál jobb dolog, mint az otthoni karosszékben ülve a világ bármely táján egy kicsit körbenézni. A Street View létrehozásában a Google segítségére lévő Immersive Media egyik főmunkatársa, Sean Ramsey nemrégiben egy saját céget alapított, még pedig abból a célból, hogy egy a Street View felvételek megalkotásához használatos kamerához hasonló megoldást dobjon piacra az átlag felhasználók számára.

Így született meg a Kickstarteren indult Bubl projekt, illetve maga a Bubl kamera, mellyel minden korábbinál egyszerűbben készíthetünk 360 fokos felvételeket. A teniszlabda méretű és 280 gramm tömegű kütyüben nem egy, nem is kettő, hanem rögtön négy apró objektív teljesít szolgálatot, melyek mindegyike 190 fokos látószöggel rendelkezik. A háromtengelyű gyorsulásmérő felel a megfelelő képstabilizálásért, az elkészült felvételek pedig 3840×3840 pixeles, vagyis 14 megapixeles felbontásúak. A microSD memóriakártyára dolgozó kamera energiaellátásáról egy 1000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik.

Bubl 360 camera
Bubl 360 camera

Az 5 megapixeles Omnivision szenzort kapott Bublcam révén akár videókat is készíthetünk: az MP4 formátumú mozgókép felvételek maximum 1920×1080 pixeles Full HD felbontásúak lehetnek, bár ez esetben be kell érnünk 15 fps sebességgel. Amennyiben 1280×720 pixeles felbontást állítunk be, akkor már 30 fps-es sebesség a jutalmunk. Az integrált Wi-Fi kontrollert kapott, okostelefonról és tabletről távvezérelhető újdonság első példányait várhatóan idén év végén lehet majd átvenni – a kamera ára 579 dollár, vagyis átszámítva mintegy 140 ezer forint. Az új kütyüben igen komoly fantáziát lát a magyar Pálvölgyi Digital, melynek Photokina standján már meg is lehetett tekinteni a készüléket, és amely cég természetesen a Bubl hivatalos forgalmazója lesz.

(forrás: hir24.hu)