Az LG kapszulás sörkészítő rendszert szemléltet a CES-en

Az LG kapszulás sörkészítő rendszert szemléltet a CES-en

Az LG Electronics (LG) a 2019-es CES-en ismerteti új, kapszulás sörkészítő gépét, az LG HomeBrew-t. Az ez évi CES innovációs díjának nyertese a legkorszerűbb tudományos feljesztés eredménye támogatásával teszi az otthoni kézműves sörkészítést hihetetlenül letisztultá, mégpedig az egyszer használatos kapszulák, az hangolt erjesztési algoritmusok és az ergonomikus öntisztító szerepkör révén. A gyártmány ideális azoknak, akik arra vágynak, hogy saját maguk készíthessék el ízletes, jéghideg sörüket.

Az LG speciális, gombnyomásra indítható kapszulás rendszere forradalmi újításként egyszerűsíti le a sörkészítés művészetét. A malátát, élesztőt, komlóolajokat és ízesítőket nemkülönben magába foglaló, öt eltérő változatban elérhető, egyszer használatos kapszulák valamelyikének kiválasztásával és egyetlen gomb megnyomásával a felhasználó hátra is dőlhet, merthogy az LG HomeBrew az egész folyamatot automatizálja az erjesztéstől, a szénsavval való dúsításon és érlelésen keresztül a csapolásig, sőt egészen a tisztításig. A géphez fejlesztett díjmentes alkalmazással (Android és iOS szerkezetekre) a felhasználók bárhonnan, bármikor nyomon követhetik a HomeBrew-ban készülő sör állapotát.

A HomeBrew nem kizárólagosan hihetetlenül könnyeddé varázsolja a kézműves sörkészítést, de a gépben készülő sör minőségét is magasabb szintre emeli. Az hangolt erjesztési algoritmus ellenőrzi a fermentáció folyamatát, a garantáltan sikeres sörkészítés érdekében ugyanakkor precízen szabályozza a hőmérsékletet és a tartályban uralkodó nyomást. Az okos kapszulás rendszer a szokásoknak megfelelő otthoni sörkészítéssel járó tisztítási gondokat is leveszi a felhasználó válláról. A rendszer hiszen önműködően fertőtleníti önmagát, mégpedig mindössze forró víz alkalmazásával, mindent összevetve a következő porció sör főzésére már hibátlanul higiénikussá válik a gép.

A HomeBrew-t a kifinomult ízlésű sörrajongókra gondolva tervezték meg, mivelhogy a masina a legkülönbözőbb stílusú sörök elkészítésére alkalmas, és az összes rész tekintetében garantálja a kitűnő minőséget. A kapszulák, öt eltérő ízvilágban érhetőek el: gazdagon komlózott amerikai IPA (Indian Pale Ale), aranyszínű APA (American Pale Ale), testes angol stout, belga stílusú witbier (búzasör) és száraz cseh pilseni. A készülék akár öt liter prémium sört képes elkészíteni a sör fajtájától függően, hozzávetőleg két hét alatt.