Extra ösztöndíj egyetemi informatikus hallgatóknak

Extra ösztöndíj egyetemi informatikus hallgatóknak
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

A Bosch, az Ericsson, az evopro és a Morgan Stanley pártfogásával az ELTE Informatikai Kar havi 50 ezer forintos ösztöndíjjal segíti azokat az első éves egyetemi hallgatókat, akik középiskolai tanulmányaik alatt emelkedett eredményt értek el matematikából vagy informatikából, és felvételt nyertek a programtervező informatikus szakra. Az ösztöndíjakat 2016. november 9-én adományozták oda az ELTE Lágymányosi Campusán.

A 2016 szeptemberében indult Neumann János Tehetséggondozó Körben a legrátermettebb diákokkal külön, személyre szabottan foglalkoznak oktatóik. Az ösztöndíjas hallgatók részére a Kar támogató és inspiráló tanulási környezetet nyújt, különleges tanulmányi programot, valódi kutatás-fejlesztési projektekben való részvételt, internacionális tapasztalatszerzési lehetőséget, továbbá publikációs és szimpózium részvételi lehetőségeket is nyújt.

A társaságok segedelemével és a Neumann János Számítógép-tudományi Társasággal összefogva az ELTE a tehetséggondozás korszerű modelljét hozza létre úgy, hogy középiskolai tanulmányi versenyekre, diákolimpiákra felkészítő költségmentes szakköröket szervez, a versenyeken sikert elért ifjú tehetségeket ugyanakkor közvetlenül befogadja az egyetemi tehetséggondozó rendszerbe. A közvetlen átmenet lehetősége a közép- és felsőfokú tehetséggondozás közt biztosítja, hogy a valódi tehetségek töretlenül haladhassanak előre tanulmányaikban.

Az ösztöndíjas hallgatók a jövő kutató-fejlesztő informatikusai, akik az ország egyik vezető kutatóegyeteméről hozott kimagasló professzionális tudásukat és naprakész, vállalati projektekben szerzett fejlesztői ismereteiket ötvözve az átlagot messze meghaladó mértékben járulnak ezt követően hozzá a hazai K+F+I teljesítményhez.

Az ösztöndíjprogramról itt olvashatnak http://tehetseg.inf.elte.hu/szakkorok.html, a középiskolásoknak szóló tehetséggondozó programról ugyanakkor itt tájékozódhatnak http://www.inf.elte.hu/kozepiskolaknak/Lapok/default.aspx.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather