Fél nap alatt a Föld körül

Fél nap alatt a Föld körül

Egy napra felszerelt színes világfaluban, a kulturális sokszínűség és az összefogás játékaival ünnepelte a hatvani Szent István Általános Iskola a soronkövetkező iskolai időszak kezdetét. A hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. hozzájárulásával idén már a hetedik Bosch évfolyam kezdte el a tanévet, 19 első osztályos kisdiákkal.

A hatvani Bosch üzem a modern osztályba több mint 3 millió forint értékben vásárolt bútorokat, tanulói- és tanári asztalokat, székeket, szekrényeket és másfajta, tanulást segítő eszközöket, fali táblát, parafatáblát és egy interaktív táblát. A legkorszerűbb termet birtokba is vették a tanulók, a Szent István Általános Iskola falai közt ezáltal már 7 Bosch osztályban összesen 167 gyermek tanul. “A Bosch vállalkozási tevékenységéhez elengedhetetlen munkatársaink biztos családi és szociális környezete, amelyiknek megteremtése és javítása kihangsúlyozott fontossággal bír. A Bosch vezetése természetesnek tartja, hogy minden igényt kielégítő, családközpontú iskolai ellátással és szolgáltatással segítse a kollégáit” – mondta Wolfgang Stein, a hatvani Bosch üzem gazdasági cégvezetője.

Foci, fahéjillat, afrikai tánc, ősi japán játék

Az ez évi iskolai tematikus napon a globalizáció, a kulturális sokszínűség és az kooperáció fogalmait fordították le a szervezők a játék nyelvére. A gyerekek egy interaktív és kivételes világjátékban fedezhették fel a Föld földrészeit és nekik fél nap leforgása alatt sikerült körbeutazni a Földet. “A mai együttes játék a Föld különféle nemzeteinek és országainak hagyományait, kulturális szokásait elevenítette fel.

Arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a Bosch átfogó nagyvállalatként fontosnak tartja a sokszínűséget és ebben a sokszínűségben az együttműködést” – nyomatékosította a gyárigazgató.

Generációs gondoskodás, lokális segédkezés

A hatvani üzem felelős nagyvállalatként célul tűzte ki, hogy együttműködik a helyi célcsoportok helyzetét javító intézmények, alapítványok és közösségi csoportok munkájában, ezenfelül vállalta, hogy minden évben több alkalommal is segíti őket. A Bosch óvodai csoportok létrehozása mellett az iskolai osztályok elindításával a munkatársakról való gondoskodás újabb formája valósult meg Hatvanban. A hatvani Szent István Általános Iskolában a 2013/2014-es tanévben indult el az első iskolai Bosch osztály, akkor 21 diákkal. Az itt tanuló gyerekek részére reggel 6-tól 8 óráig és 16-tól 18 óráig tanári felügyeletet, azonkívül elvárásoknak megfelelően német nyelvoktatást, úszást, lovaglást, zenei és táncoktatást és rendszeres kirándulásokat is nyújt a Bosch.