Százmillió kéziszerszám a miskolci Bosch gyárból

Százmillió kéziszerszám a miskolci Bosch gyárból

Miskolc – Legördült a százmilliomodik készítmény a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. gyártósoráról, és ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett a Bosch észak- magyarországi üzeme. A jubileumi kéziszerszám egy kétsebességes akkumulátoros fúró-csavarozó, amely az előfejlesztéstől a koncepció megtervezésén keresztül egészen a legyártásáig a Miskolcon dolgozó mesterek munkájának eredménye. A jubileumi eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Kriza Ákos Miskolc település polgármestere is.

A százmilliomodik produktum, egy PSR 14.4 LI-2 kétsebességes akkumulátoros fúró- csavarozó. Lítiumionos technológiája garantálja, hogy állandóan üzemkész, nehézség nélkül kezelhető, ergonomikus, 11 fokozatú elektronikus nyomatékválasztóját mindazonáltal egy plusz fúró fokozat egészíti ki. Csak ebből a kéziszerszámból eddig immáron nagyjából egymilliót gyártottak Miskolcon.

„Egész egészében kompetencia alapú technológiai törekvéseink eredményének tartjuk, hogy elértük a százmilliós nagyságrendet, és tíz év alatt megnégyszereztük termelési kapacitásunkat. Büszkék vagyunk a miskolci üzem az összes munkatársára, akik hozzájárultak ehhez a sikerhez. A Bosch értékei, a csapatmunka, az elhivatottság és a minőség iránti feltétlen elkötelezettség jellemzi a gyárat, és eredményeink azt igazolják vissza, hogy ezekre az értékekre stabilan építhetjük a jövőt” – mondta Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. cégvezetője a jubileumi készítmény megünneplésekor.

A Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. 2001 novemberében alakult Miskolcon, és mára nem kizárólagosan a cégcsoporton belül, hanem a régióban is meghatározó tényezővé vált, az egész világon a Bosch legnagyobb kéziszerszámgyára lett. A mára több mint 38 ezer négyzetméter kiterjedésű üzem csaknem 2400 munkavállalót foglalkoztat. A miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. -t idén az Év Gyára díjjal jutalmazták a 10 milliárd forint feletti árbevétellel bíró vállalkozások összetett versenyében. A gyárat ezen felül a „Legjobb menedzsment folyamatok” címmel, a Bosch fejlesztési törekvéseit ugyanakkor az idén első alkalommal meghirdetett „Ipar 4.0 Szakmai Különdíjjal” is elismerték. Az üzem – ezenfelül, hogy magas színvonalú duális képzést indított – a térség egyik fő foglalkoztatójává vált, és nagyon sok kis- és középvállalkozást emelt stratégiai partnerévé. Mindemellett színvonalas, jövőbemutató projektjeivel szüntelen törekszik a magas fokú innovációra és arra, hogy ebből a fejlődésből a régió is kivehesse a részét.