A jövő új alakot ölt – bemutatkozik a Samsung Galaxy Z Flip

A jövő új alakot ölt – bemutatkozik a Samsung Galaxy Z Flip

A Samsung elénk tárta az elsőrangú kihajtható kialakítással érkező Galaxy Z Flip okostelefont. A Galaxy Z Flip specifikus stílusát azok részére alkották, akik a csúcstechnológiás eszközeiken át fejezik ki magukat. Az izgalmas dizájnnal és rugalmasan hasznosítható kamerarendszerrel érkező Galaxy Z Flip megnyitja a mobil fejlesztés új évtizedét.

A kivételes masina a fizika törvényeit megkérdőjelező, hajlítható üvegből készült kijelzővel büszkélkedhet, amely kihajtva 6,7 colos egybefüggő felületet alkot, összecsukva mindazonáltal a kompakt szerkezet kényelmesen belefér a felhasználók tenyerébe Az modernizált Rejtett zsanérral és sajátos felhasználói felülettel ellátott Galaxy Z Flip támogatásával a felhasználók stílusosan rögzíthetnek, oszthatnak meg vagy követhetnek tartalmakat, mindezt szabad kezekkel.

“A Samsung részére lényeges megerősítés volt a Galaxy Fold iránti kíváncsiság. A Galaxy Z Flip a következő lépés egy kihajtható eszközökből összeállított kategória felépítésében, amely teljesen új kialakítást, új kijelzőtechnológiát és új, jellegzetes felhasználói élményt nyújt a felhasználóknak – hangoztatta Dr. TM Roh, a Samsung IT és mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A Galaxy Z Flip rendhagyó kihajtható kialakításával és felhasználói felületével újraértelmezzük a mobil eszközökben rejlő lehetőségeket.”

Kihajtható örökség

A kategóriát meghatározó Galaxy Fold megjelenésével a kihajtható szerkezetek új korszaka kezdődött el. A Galaxy Z Flip a Fold örökségét a korszerű évtizedben alakítja tovább. A Z sorozat első tagjaként a Galaxy Z Flip új készülékportfóliót tár a közönség elé, amely megerősíti a Samsung elköteleződését a kategória felé.

A cég a következő években újabb meglepő és izgalmas kihajtható csúcskészülékeket tervez bemutatni úgy, hogy ehhez a technológiában és a formatervezésben rejlő lehetőségeket igyekszik minél nagyobb mértékben kihasználni.

Megjelenés és modern műszaki megoldás

A Galaxy Z Flip egyszerű, stílusos megjelenése főképpen mindazoknak a felhasználóknak lehet vonzó, akiknek a mobiltelefon többet jelent, mint pusztán egy alkalmatosság. A Galaxy Z Flip modernizált megoldásaival az önkifejezés egy új módját is jelentheti.

Stílusosan kompakt – A kiváló mobilitást szem előtt tartó tervezésnek betudhatóan a Galaxy Z Flip egy pénztárca méretére csukható össze, ezáltal könnyeden elfér a felhasználók zsebében vagy táskájában. Összecsukva egy divatos, tenyérbe illeszkedő kiegészítő, kihajtva ugyanakkor egy mesés, 6,7 colos monitor tárul a felhasználók elé1. Az előrefelé kihajtható Galaxy Z Flip lekerekített sarkokkal, izgalmas színárnyalatokban érkezik, mindent összevetve garantáltan maradandó jelenség lesz.

Hajlítható üvegből készült megjelenítő – A Galaxy Z Flip a Samsung páratlan, hajlítható Ultravékony üvegből (Ultra Thin Glass – UTG) készült Infinity Flex kijelzővel érkezik, mindent összevetve cicoma mentes, karcsú kialakításával olyan prémium élményt nyújt, amely ezelőtt nem volt elérhető a kihajtható eszközök közt. A belső megjelenítőbe integrált, középen látható kamera biztosítja a problémamentes felhasználói élményt, a Samsung első 21.9:9 képarányú kijelzőjén mindazonáltal minden eddiginél látványosabban jellennek meg a tartalmak.

Új Rejtett zsanér – A Galaxy Z Flip Rejtett zsanérja igazi mérnöki műalkotás. Az jellegzetes megoldás egy aprólékosan megtervezett, kettős CAM mechanizmus támogatásával biztosítja, hogy minden kihajtás és összecsukás precíz és stabil legyen. A Galaxy Z Flip széles szögtartományban hajtható ki, akár egy laptop képernyője. A Rejtett zsanérban megtalálható a Samsung új seprő technológiája, amely mikroméretű műanyag rostok hozzájárulásával tartja távol a koszt és a port az eszköztől.

Új, kihajtható élmények

A Galaxy Z Flipet a korszerű és változatos életstílushoz tervezték, mindent összevetve a felhasználók kötöttségek nélkül, teljesen új szemszögből fedezhetik fel a világot. A speciális kihajtható konstrukció az okostelefonok piacán mindent elsöprő felhasználói élményt nyújt.

Szabad kezekkel – Az eszköz kihajtott állapotban csaknem az összes szögben stabilan nyitva marad, az ilyen formában alkotott szelfik mindazonáltal még többet mutathatnak meg a felhasználókat körülvevő világból. A Google Duo videóchat szerepkör interaktív csevegést kínál.

Hajlított mód – A Samsung és a Google együtt alkotta meg a Hajlított módot, amely konkrétan a Galaxy Z Flip előre kihajtható kialakításában rejlő lehetőségeket helyezi előtérbe. Ha a készülék szabadon áll, a monitoron automatán két 4 colos képernyőfelület jelenik meg, mindent összevetve egyidejűleg képes a felső részen audiovizuális tartalmakat megjeleníteni, az alsó részen ugyanakkor minden vezérlő szerepkör elérhető. A YouTube kezelése konkrétan szimpla, mivelhogy a felhasználók ugyanabban az időben nézhetnek videókat a képernyő felső részén, miközben alul megkereshetik a következő videót, elolvashatják a leírást vagy akár kommentelhetnek is.

Korszerűsített kamera – A Galaxy Z Flip önmagában is stabilan áll, mindent összevetve képes a legtöbb élethelyzetből kihozni a maximumot, legyen szó akár egy időzített csoportképről vagy egy éjszaka készült, jó minőségű felvételről. Az eszköz megkönnyíti a közösségi média felületekre szánt tartalmak gyártását, a Galaxy Z Flippel ideális szögből készülhetnek nagyszerű képek állvány nélkül is. A felhasználók vaku nélkül is flottul rögzíthetnek ámulatba ejtő Éjszakai Hyperlapse videókat és hozhatnak létre Éjszakai módban, fényhiányos környezetben szintén pompás felvételeket. Mindehhez elég csak kihajtani a szerkezetet és stabil alapra rakni. Összecsukott állapotban az előlapi kamerával egy kézzel is kiváló színvonalú szelfik készítők. A 16:9-es képarányú monitor zökkenőmentes videókészítést biztosít, az elkészült felvételek ugyanakkor nagyszerű közösségi médiás tartalmakként jelenhetnek meg.

Személyre szabott értesítések – A Galaxy Z Flipen az üzenetek, hívások és értesítések összecsukott, álló, vagy nyitott állapotban is rögtön megjelennek. Összecsukva a dátum, az idő és az aksi töltöttsége egy pillantással ellenőrizhető. A valós idejű értesítésekkel a felhasználók az eszköz kihajtása nélkül is fogadhatnak hívásokat, az üzeneteikre ugyanakkor az értesítésre koppintással, ezt követően a gépezet kinyitásával válaszolhatnak.

Többablakos mód – A Többablakos mód hozzájárulásával egyidejűleg több applikáció is felhasználható, ehhez elég azokat a Tálcára húzni. Mindent összevetve a felhasználók egy, a divatról szóló cikk olvasása közben akár rá is kereshetnek a legfrissebb ruhadarabokra a képernyő alsó felén megnyitott applikációban.

Galaxy Ökoszisztéma

A Galaxy Z Flip a legmodernebb kihajtható kialakítású készülékben is elhozza a Galaxy ökoszisztémát. A csúcsminőségű megoldások a kamera, a megjelenítő, az akku, a biztonság és a szolgáltatások kapcsán is megjelennek, ezáltal a Samsung Health, a Samsung Pay és a Samsung Knox mellett újabb funkciók és szolgáltatások is elérhetőek lesznek. A multifunkcionális kamerával 4K videórögzítés, Élőfókuszos felvétel és Szuperstabil szerepkör is hasznosítható A konstrukció dual aksi rendszere hosszabb működést nyújt nélküle, hogy nagyobb helyet foglalna el. A Vezeték Nélküli Töltésmegosztással a felhasználók tölthetik Galaxy Buds vagy Galaxy Watch eszközüket, vagy akár egy barátjuk készülékét is. A rendszeresen frissülő Samsung Knox garantálja a felhasználók adatainak és eszközeinek biztonságát a hardverektől egészen a szoftveres szintig. A Galaxy Z Flippel olyan szolgáltatások is elérhetők, mint a biztonságos fizetést elősegítő Samsung Pay, a perszonális egészség és edzés követésére alkalmas Samsung Health vagy a több mint 5000 eszközt és kiegészítőt támogató SmartThings.