A korszerű Samsung Galaxy S23 sorozat újraírja a prémium felhasználói behatás fogalmát

A korszerű Samsung Galaxy S23 sorozat újraírja a prémium felhasználói behatás fogalmát

A Samsung przentálja a Galaxy S23, Galaxy S23+ és Galaxy S23 Ultra készülékeit, amelyek új korszakot nyitnak a Samsung Galaxy által nyújtott prémium élmények kapcsán. A modern Galaxy készülékek kamerái a korábbinál is nagyobb szabadságot biztosítanak a felhasználóknak a bennük rejlő kreativitás felfedezésében és megélésében. A Nightography, éjszakai felvételek szerepkör által csinált videók példának okáért a mesterséges intelligencia (MI) alapú átalakító modern műszaki megoldás hozzájárulásával moziminőséget adnak. A Snapdragon 8 Gen 2 Galaxyra tervezett mobilplatformja az MI-vel, a jövőbemutató mobilalapú játékfunkcióval és a dinamikus, zökkenőmentes játékmenetet biztosító káprázatosan szélsebes mobilgrafikájával modern felhasználói élményt nyújt. A Galaxy S23 Ultra a már széles körben elterjedt és kedvelt integrált S Pennel érkezik, amely nemcsak fokozhatja a produktivitást, de még több esélyt kínál a jegyzetelés és a készülék révén kínált másfajta tevékenységek alatt. A Galaxy árucikk-csoport korábbi tagjaihoz képest az S23-as széria eszközei még több újrahasznosított anyag felhasználásával készülnek, hozzájárulva a vállalatfenntarthatósági törekvéseihez.

„Az igazán hatékony modern műszaki megoldás értéke nem kizárólag a jelenben mérhető, hanem abban is, miként járul hozzá egy élhetőbb jövőhöz – nyilatkozta TM Roh, a Samsung MX (Mobile eXperience) üzletágának vezetője és elnöke. – Az egész Galaxy S23 széria a megbízható, prémium okostelefon-élmények zászlóshajói. Küldetésünk, hogy a csúcsteljesítményt újradefiniáljuk az erőteljes, időtálló fejlesztések és fenntarthatóság egyesítése révén.”

Még több megapixel és kreativitás a Samsung Galaxy kamerába zárva

A Galaxy S23 Ultra minden fotós részére kínálja, hogy magával ragadó tartalmakat készítsen, függetlenül attól, hogy a felhasználó nem profi vagy profi. A gépezet a Samsung Galaxy legkorszerűbb kamerarendszerét biztosítsa, amely csaknem az összes fényviszonyhoz igazodik, és lenyűgözően részletgazdag képeket létrehoz. A Nightography, éjszakai felvételek modernizált funkciói új távlatokat nyitnak, ugyanis a Galaxy S árucikk-csoport masinái optimalizálják a fotókat és a videókat akár a legkülönbözőbb környezeti helyzetekben is. A felhasználók most leginkább valósághűen örökíthetik meg a felejthetetlen pillanatokat, legyen szó akár egy koncert esetén felvett videóról, egy házibuliban készült szelfiről, vagy egy baráti vacsorán lőtt csoportképről A kedvezőtlen fényviszonyok közt állított elő képek minőségét rendszerint lerontják a vizuális zajok, ám ezeket mostantól a korszerű, MI alapú képjelfeldolgozó algoritmus segíthet korrigálni, aminek hatalmas funkciója van az eszközök részleteinek, azonkívül a színtónusok feljavításában is.

Az árucikk-csoport történetében elsőként a Galaxy S23 Ultra jelenik meg 200 megapixeles adaptív pixelérzékelővel. Az érzékelő pixel-binning modern műszaki megoldást használ, melynek betudhatóan több szinten képes nagyfelbontású képek akár egyidejű feldolgozására. Fejlesztésre került sor a szelfikamerák tekintetében is, mivel azok egyre fontosabb kommunikációs szerepkört töltenek be a mindennapokban. A Galaxy S23 sorozat szélsebes automatikus élességállítással és a társaság első Galaxy Super HDR szelfikamerájával büszkélkedhet, ami a 30 képkocka/másodpercet a duplájára, 60 képkocka/másodpercre növeli, ezzel ugyanakkor érezhetően jobb előlapi képek és videók elkészítése válik most lehetségessé.

A Galaxy S23 termékcsaláddal a felhasználók digitális tükörreflexes fényképezőgép (DSLR) stílusú képeket kreálhatnak és szerkeszthetnek RAW és JPEG formátumban a csupán Samsung Galaxy készülékeken elérhető Expert RAW alkalmazással. A képkészítés szerelmesei éppúgy kísérletezhetnek a többszörös expozícióval, de az Asztrofotó beállítással akár a Tejútrendszert is megörökíthetik. A Galaxy S23 széria készülékeire letölthető Expert RAW funkciókat ugyanakkor a Samsung saját Kamera alkalmazásán belül is elérhetik. Ezenkívül a Galaxy Watch5 széria Kamera távvezérlés funkciójával a felhasználók már közvetlenül a csuklójukról előállíthatnak megkapó képeket.

Újabb kameraújdonságok:

  • A Galaxy S23 Ultra megduplázott optikai képstabilizátorával (OIS) – bármilyen irányban- élesek maradnak a képek akár kedvezőtlen, alacsony fényviszonyok mellett vagy olyan helyzetekben, amikor elmosódhat a kép.
  • A szerkezetre rögzített videók nagyjából filmipari minőségben forgathatók, mivelhogy a javított 8K minőségű felvételek 30 képkocka/másodperc sebességgel, szélesebb látószögben láthatók.
  • A korszerűsített, tárgyalapú mesterséges intelligencia kielemzi az adott képkocka az összes részletét, különös tekintettel az olyan arcot meghatározó jegyekre, akárcsak a szem vagy a haj, ezzel is hitelesen visszaadva az arcvonásokat.
  • A Galaxy Buds2 Pro fülhallgató új, 360 Audio Felvétel funkciója többdimenziós hangzást kelt életre a még kiválóbb videóélmény érdekében.
  • Az ikonikus Samsung Galaxy kamera új dizájnt kapott a Galaxy S23 és Galaxy S23+ készülékeken. A kamerasziget eltűnt, amely a Galaxy megvalósításának új korszakát jelenti, ezzel ugyanakkor az egész sorozatot különlegessé teszi.

A prémium teljesítmény új utat nyit a mobiljátékok jövőjének

A fejlesztők és a gamerek részére nemkülönben releváns saját határaik keresése, amelyhez az elvárásaikat is felülmúló modern műszaki megoldás létfontosságú. A Samsung és a Qualcomm együtt optimalizálta a Samsung Galaxy élményt a modern Snapdragon 8 Gen 2, Galaxyra készült mobilplatformmal, a Samsung Galaxy okostelefonok korábbi legerősebb és leghatékonyabb platformjával, ami egyben a bemutatás napján elérhető leggyorsabb Snapdragon. A Galaxy S23 Ultra 5000 mAh kapacitású akkumulátora elődjéhez képest nagyobb kamerát működtet, míg megtartotta a Galaxy S22 Ultra méretét.

Az újonnan tervezett CPU mikroarchitektúra csaknem 30 százalékkal növeli a Galaxy S23 széria feldolgozási képességeit a Galaxy S22 sorozathoz képest. A fenomenális fényképek rögzítése gyenge fényviszonyok mellett másodpercenként akár több trillió számítást is igényelhet, így a Samsung Galaxy roppantul hatékony NPU-architektúráját 49 százalékkal optimalizálták a teljesítmény és az energiafelhasználás egyensúlyának megteremtése érdekében, míg egy MI-algoritmus segédkezésével nyújt támogatást a felhasználóknak káprázatos minőségű fényképeket és videókat készíteni. A Galaxy S23 széria egyik legjelentősebb fejlesztése az tökéletesített GPU, amely a Galaxy 22 sorozathoz képest durván számítva 41 százalékkal gyorsabb, ezáltal megfelelő választás lehet az erőteljesebb teljesítményt igénylő felhasználók részére.

A digitális realizmus jövőképét előrevetítve, a Galaxy S23 Ultra képes a valós idejű renderelés támogatására a digitális, ugyanakkor valósághű minőség jegyében, a legelterjedtebb játékok tekintetében. A felhasználók érezhetően valósághűbb jeleneteket láthatnak ezután, betudhatóan a az összes fénysugarat szimuláló és nyomon követő technológiának. Továbbá a nagyobb méretű Samsung Galaxy Vapor Chamber (párakamra) segíthet a hosszabb távú játékmaratonok megvalósításában is.

Ezt a teljesítményt a Galaxy S23 Ultra nagyméretű, 6,8 hüvelykes edge megjelenítője alatt helyezkedik el. A monitor lekerekített éleinek betudhatóan a szerkezet egy nagyobb kijelzőfelületet kapott. A Samsung Galaxy Láthatóság fokozása menüpontja kínálja a fogyasztóknak, hogy igényeiknek megfelelően állítsák be a színtónusokat és a kontrasztszinteket, csökkentve ezáltal az éjszakai képernyő idő okozta szemfáradtságot. A Képfeljavító monitor mostantól kettő helyett három heterogén megvilágítási szintet alkalmaz, mindent összevetve eredményesen veszi fel a harcot a nappali fényviszonyok közt tapasztalható erős fénnyel és tükröződéssel.

A bolygót szem előtt tartva tervezték

A Galaxy S23 széria gyártása esetén több újrahasznosított anyagot használt fel a cég, mint az előző, S22 széria tekintetében. A Galaxy S22 Ultra tekintetében hat belső alkatrész készült újrahasznosított anyagok felhasználásával, a Galaxy S23 Ultra készülékeiben viszont ez 12 belső és külső alkatrészére igaz. A Galaxy S23 széria minden más Galaxy okostelefonnál több újrahasznosított anyagot magába foglal, beleértve a felhasználás előtt újrahasznosított alumíniumot és üveget, tetejébe a felhasználás után újrahasznosított műanyagokat, amelyek eldobott halászhálókból, PET-palackokból és vizes hordókból származnak.

A korszerű S széria az első, amely a Corning által előállított Gorilla Glass Victus 2 üveggel kerül forgalomba, ezzel is még időtállóbb külsőt biztosítva az eszközöknek, míg átlagosan 22 százalékban újrahasznosított anyagot magába foglal. A Galaxy S23 okostelefonok minden egyes darabja 100%-ban újrahasznosított papírból készülő, újratervezett csomagolással kerül a boltok polcaira.

A Galaxy S23 sorozat gyártásával a cég tovább csökkenti a Samsung Galaxy környezetre gyakorolt hatását nélküle, hogy az a minőség vagy az esztétikus külső rovására menne. Az okostelefonok megkapták az UL ECOLOGO minősítést is, amellyel a hitelesítők a környezetszennyezést csökkentő termékeket ismerik el.

A Galaxy S23 árucikk-csoport négygenerációs operációs rendszerfrissítéssel, és ötévnyi biztonsági frissítéssel őrzi meg a prémium élményt azon felhasználók részére, akik szeretnék a lehető leghosszabb ideig használni készüléküket.

Felhasználóbarát biztonság és adatvédelem személyre szabottan, kompromisszumok nélkül

A biztonságos felhasználói hatás a Galaxy S23 sorozat alapja. Minden Samsung okostelefon mindenre kiterjedő Knox védelemmel büszkélkedhet, amely nagyszámú állami és iparági tanúsítvánnyal ellátott. A Samsung Galaxy biztonsági és adatvédelmi platformja egész áttekinthetőséget nyújt minden felhasználó részére, hogy tájékoztatást kapjanak az adatokhoz hozzáférő személyekről és az adatok felhasználásáról. Egy szempillantás alatt láthatóvá válik, hogy a perszonális adatok veszélybe kerültek-e, a rendszer ugyanakkor arra is figyelmeztetheti a felhasználót, hogy változtassa meg beállításait a biztonságos használat érdekében.

A Galaxy S21 sorozat alatt bevezetett Knox Vault a fokozott biztonság érdekében alakult meg. A Galaxy S23 készülékeit példának okáért már úgy óvja, hogy a konkrétan érzékeny adatokat külön kezeli az adott eszköz többi elemétől, mindent összevetve példaként az operációs rendszertől is – megerősítve a sebezhetőségek elleni védelmet.

Nagyobb szabadság és rugalmasság az összekapcsolt élethez

A Galaxy S széria minden modellje számtalan előnyt nyújt, ha az összekapcsolt élményekről van szó. Mostantól a Galaxy S23-ra, Galaxy S23+-ra és Galaxy S23 Ultrára is kiterjed az az úgynevezett Multivezérlés szerepkör, amely a Samsung Galaxy egyes tabletei közti egér- és billentyűzetfunkciókat köti össze, hogy a lehető legnagyobb rugalmasságot biztosítsa. Kiterjesztett szövegfunkciókkal könnyebbé válik két szerkezet közt az írásos tartalmak, mindent összevetve példaként az URL linkek másolása és beillesztése is, ezáltal megkönnyítve, hogy egy másik készüléken zökkenőmentesen folytatódjon a már megkezdett tevékenység. A Google Meet alkalmazás még hatékonyabbá teszi a videókonferenciákat a Galaxy S23 Ultra készülékeken, hála a Samsung Notes és a beágyazott S Pen funkcióknak. Az élő megosztás lehetőségével (Live Sharing) minden résztvevő párhuzamosan szerkeszthet egy dokumentumot saját Android készülékéről, helyébe, hogy egy megosztott képernyőt néznének.

Egy strapabíró tok a fokozott védelem érdekében

A rögzítővel ellátott strapabíró tok a Galaxy S23 sorozat érkezésével közösen kerül a Samsung kínálatába. Ezzel a gépezeteket egy polikarbonát külsejű tok óvja, amelyhez egy puha, gumírozott, ütéscsillapító keret nyújt hatékony védelmet. Utóbbit katonai állapotok közt végzett tesztek alátámasztják, védelmet garantálva az eszköz részére esések, karcolások és másfajta ütődések tekintetében. A strapabíró tok biztosítja a felhasználó részére, hogy az eszközöket speciális rögzítővel kiegészítővel tartsa a kezében, amely biztos és ergonomikus fogást kínál, azonfelül akár bankkártyák tárolására is alkalmas. A tokhoz jó néhány funkcionális kiegészítő is megvásárolható, ezáltal példaként a felhasználó választhat akár állványt, szíjat, vagy a gépjárműben használatos tapadókorongos tartót.

A ReGalaxy program a korábbi generációs masinák élettartamának meghosszabbításáért

A Samsung a fenntarthatósági törekvéseinek részeként indítja el Magyarországon a ReGalaxy programját, melynek középpontjában a létező konstrukciók javítása és frissítése áll. A Samsung mindazok részére, akik a Galaxy S23 alkalmatosságok valamelyikét megvásárolják, bruttó 100 ezer forintos keretösszeget nyújt a korábbi Samsung Magyarország által forgalomba hozott – Galaxy S10 S20, S21, S22 vagy Note20 – gépezetek díjmentes felújítására. A ReGalaxy programban 2023. február 1. és 2023. március 31. közt vehetnek részt a vásárlók, amely alatt a Galaxy S10, S20, S21 és S22 vagy Note20 készüléktulajdonosok a vásárlást követően a Samsung Members applikációba tölthetik fel a készülékszámot és IMEI azonosítót. Ezt követően a Samsung munkatársai a készülék tulajdonosának otthonában vagy egy Samsung szaküzletben veszik át a korábbi eszközöket, amellyel párhuzamosan a készüléktulajdonos e-mailben fogadhatja el a felújításra vonatkozó ajánlatot. A javítást követően az eszközt az ezelőtt felsorolt átvételi módok egyikén juttatja vissza a Samsung. Ezzel a programmal a régebbi okostelefonok egy új életet kaphatnak, akár egy másik családtagnál vagy egy okosotthon ökoszisztémájába beépítve.