A mobilfotósok álma: Magyarországra érkezik a Samsung Galaxy S9 és S9+

A mobilfotósok álma: Magyarországra érkezik a Samsung Galaxy S9 és S9+

1200 milliárd fényképet készítünk minden évben. Ebből csak az Instagramra, az egyik leginkább közkedvelt fotómegosztó közösségi oldalra naponta 95 millió képet töltünk fel. A fotóink túlnyomó része – 85 százaléka – már mobiltelefonnal készül. Ahhoz, hogy a felhasználók első osztályú képekkel mondják el privát történeteiket, a legújabb technológiákra épülő okostelefon-kamerára van szükségük. A Samsung Galaxy S9 és S9+ szerkezetek tervezésekor ezt is figyelembe vették; a csúcskategóriás eszköz előnyeit mostantól a magyar felhasználók is élvezhetik.

Magyarországon 2018. március 16-án kerülnek a boltok polcaira a Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok, orgonalila, korallkék és éjfekete színekben. A kecsesen ívelt Infinity Display, keret nélküli, egész előlapi, edge kijelzős szerkezeteket a magyar publikum viszont már március 13-án, reggel 10 órától kézbe veheti az Allee Bevásárlóközpontban van Samsung Experience Store-ban, ahol Ördög Nórával egyesült erővel próbálhatják ki a Samsung legfrissebb csúcskészülékének bámulatos kamerafunkcióit:

Szuperlassított videó

A korszerű csúcskészülékekkel másodpercenként 960 képkockát rögzíthetünk, ezeket a pillanatokat mindazonáltal szuperlassított felvételen nézhetjük vissza. Ha mozgást érzékel, a Samsung Galaxy S9 és S9+ okostelefonok kamerája önműködően rögzíti a tartalmakat, ezáltal mostantól mindennek szemtanúi lehetünk, amiről eddig élőben lemaradtunk. A szuperlassított videók készítésekor a felhasználók 35 eltérő előretelepített hátterzenéből vagy akár saját lejátszási listájukból is választhatnak, a képernyő érintésével mindazonáltal három izgalmas stílusban alkothatnak, szerkeszthetnek és oszthatnak meg GIF fájlokat.

Fergeteges képek kedvezőtlen fényviszonyok közt is

Kiemelkedő fotó titka a jó megvilágítás, ugyanakkor gyakran rossz fényviszonyok közt kell elkészíteni a képeket. A legtöbb okostelefon-kamera fix rekeszértékkel büszkélkedhet, így nem képesek igazodni a sötétebb vagy épp világosabb környezethez, mindent összevetve az elkészült felvételek szemcsések vagy elmosódottak lehetnek. A Samsung Duál Rekesz (F1.5 – F2.4) megoldása, hasonlóan ahhoz, az ember pupillájához, önvezérelten több fényt enged be sötétben, és kevesebbet, amikor túl világos létezik tiszta és éles fotók állíthatók elő vele.

AR hangulatjelek

A korszerű Samsung telefonokkal a felhasználók saját képükre alakíthatják a hangulatjeleket. Olyan emojikat hozhatnak létre, amelyek kinézetben, hangban és viselkedésben is hasonlítanak rájuk. Az AR Hangulatjel szerepkör elemzi a felhasználóról készült 2D képet, és feltérképez több mint 100 heterogén tulajdonságot az arcon. Ez alapján aztán egy 3D modellt konstruál, ami tükrözi az arckifejezéseket, a kacsintást és a bólintást, mindent összevetve ténylegesen egyéni igényeknek megfelelővé varázsolja a képmásunkat és ezzel közösen a kommunikációnkat is.