A Samsung az űr határára repíti a felhasználókat

A Samsung az űr határára repíti a felhasználókat

A Samsung nyilvánosságra hozta legkorszerűbb, földön kívüli projektjét, az Űrszelfi küldetést, melyben egy Galaxy S10 5G okostelefont küld a sztratoszférába, amellyel a felhasználók a saját képüket is eljuttathatják az űrbe.

Az elmúlt 50 évben a Samsung kijelzőinnovációk sorát hozta el a felhasználóknak az ívelt tévéktől kezdve a keretmentes kijelzőkig és a kihajtható okostelefonig. A cég most mindazonáltal együttműködik a légi fényképezéssel munkálkodó Flightline Films-zel, hogy legfrissebb modern műszaki megoldásait eljuttassa a világűr határára, ahol a felhasználói részére biztosítja, hogy egy kis szerencsével elkészülhessen a saját “űrszelfijük” egy Samsung eszközzel.

A Samsung az űrszelfikkel is megmutatja a márkában rejlő untalan innovációt, és most mindazonáltal új mércét állít fel a mobiltechnológiában. Az atmoszféra határán eltöltött 200 óra alatt a Galaxy S10 5G megmutatja a társaság továbbfejlesztett megoldásainak erősségét, amelyekkel a felhasználók többet hozhatnak ki magukból. “Szeretnénk megünnepelni a nagyszerű élményeket, amelyek Samsung kijelzőkhöz kötődnek, így új szintre emeljük a szelfiket, és elvisszük a felhasználókat az űrbe – hangoztatta Benjamin Braun, a Samsung európai marketingvezetője. – A Samsung újításai örökösen újabb mérföldköveket érnek el, a SpaceSelfie ugyanakkor megmutatja, milyen döbbenetes dolgokra vagyunk képesek a legfrissebb technológiákkal. Akár a világűr határán is.”

Hogyan üzemel a Samsung SpaceSelfie Küldetés?

Egy fél kosárlabdapálya nagyságú (10,5 m x 18 m), nagy magasságú ballonrendszer emelkedik fel a dél-dakotai indítóállásról, amely az S10 5G készüléket is magába foglaló csomagot viszi magával, egészen 20 kilométeres magasságba.

A rendszert úgy tervezték, hogy a lehető legjobb minőségű fotók készülhessenek el vele, figyelembe véve a Föld alakját és a visszaverődő napsugarakat is, amelyek egy napelem segédkezésével energiával is ellátják a készüléket és az okostelefont.

Eközben a Földön a felhasználóknak lehetőségük lesz saját fotóikat űrbéli környezetben viszontlátni. Ehhez elég egy szelfit készíteni az okostelefonjukkal és fel feltölteni azt az Irányítóközpont weboldalára.

Az Űrszelfi küldetés sikerét két, erre a célra fejlesztett alkalmazás is támogatja. Az első a földi irányítást segíti, ezzel küldhet és fogadhat szelfiket az Irányítóközpont és a levegőben található berendezés.

A második applikáció egyedileg készült az S10 5G-hez, ez kommunikál a külső szerkezethez rögzített kamerával, amely fotót csinál a telefon kijelzőjén megjelenő szelfiről. Az S10 alkalmazás továbbiakban a földi vezérlésen át visszaküldi a képet a földre, onnan mindazonáltal vissza a felhasználóknak, hogy megoszthassák azt a közösségi média felületeiken.

Hogyan készül fel az S10 5G az űrutazásra?

Az S10 5G okostelefont a Samsung úgy alkotta meg, hogy az szigetelés és rendkívüli tokok nélkül is ellenáll a szélsőséges környezeti viszonyoknak és nyomásnak a világűr határán.

Az S10 5G a kilövés előtt szigorú teszteken esett keresztül, amelyek alatt akár -65 C-os hőmérsékletet is kibírt. A telefon 6,7 colos Dinamikus AMOLED monitora azokat a teszteket is sikerrel vette, amelyek a törésállóságot, vagy a magasban történő párásodást vizsgálták.

Töltésmegosztási képességeivel, AI alapú teljesítmény optimalizációval és nagy tudású Wi-Fi technológiájával az S10 5G a Samsung egyik legintelligensebb, legerőteljesebb és legtartósabb eszköze.

Mostanáig az űrben állított elő szelfi az asztronauták kiváltsága volt. Most a Samsung technológiájával a felhasználók is láthatják magukat ebben a speciális környezetben a telefonjuk képernyőjén.