Egymással kommunikálnak az LG új, összekapcsolt okos konyhai berendezései

Egymással kommunikálnak az LG új, összekapcsolt okos konyhai berendezései

Az LG Electronics a 2018-as CES-en ismerteti részleteiben is jövőképét az olyan összekapcsolt, nagy tudású konyhai eszközökről, melyek képesek előre jelezni a fogyasztók igényeit, míg lerövidítik az ennivalók elkészítési idejét. Az LG új okoseszközei, az InstaView ThinQ hűtőszekrény, az EasyClean sütő és a QuadWash mosogatógép megkönnyítik a mindennapi konyhai feladatok elvégzését, merthogy egyes funkcióik akár érintés nélkül is használhatók: segítségükkel a főzés sebes és hatékony, ezáltal több elsőrendű idő jut a családnak.

Az LG InstaView ThinQ a prémium hűtőszekrény-technológia csúcsát jelenti, amely vegyíti a maximális hatékonyságot és kényelmet. A masina 29 colos LCD érintőképernyője két koppintásra átlátszó üveggé változik keresztül, az nagy tudású hűtőszekrény az otthon megtalálható alapanyagok alapján recepteket ajánl, mindent összevetve forradalmi választ ad az örök kérdésre, hogy mit is kéne enni vacsorára. Amint kiválasztottunk egy receptet, a hűtő önvezérelten elküldi az információt a hálózatba kapcsolt sütőnek, míg Alexa, az Amazon hangalapú asszisztense lépésenként vezeti végig a szakácsot az elkészítési folyamaton, hogy az ennivaló a lehető legtökéletesebb legyen. A felhasználók főzés közben a kedvenc zenéikhez is gördülékenyen hozzáférhetnek az olyan streaming zeneszolgáltatásokon át, mint pl. az Amazon Music vagy az iHeartRadio, ezáltal a főzés és étkezés még kellemesebb élménnyé válik.

Az InstaView ThinQ hűtőszekrény az LG webOS platformján át, az Alexa hangfelismerő technológiájával az ennivalók rendszerezésére és számontartására is letisztult megoldást nyújt. A Smart Tag szerepkör segédkezésével matricákon és címkéken rögzíthetjük az nagy tudású hűtőszekrényben tárolt ennivalók lejárati idejét, melynek nyomán a hűtő képes jelezni, ha mielőbb javasolt elfogyasztanunk valamilyen terméket. A bevásárlás esetén a felhasználók okostelefonjukon ellenőrizhetik a hűtő tartalmát az InstaView ThinQ belsejében elhelyezett széleslátószögű panoráma kamerán át.

A külső partnerekkel, köztük az Innittel és a SideCheffel kötött együttműködési megállapodásoknak betudhatóan az LG wifis AI (Artificial Intelligence, mesterséges intelligencia) készükei a szolgáltatások még szélesebb választékát kínálják a felhasználóknak. Az LG EasyClean sütő a célszerű applikációval vezeték nélkül fér hozzá a receptinformációkhoz, és önműködően elkezdi az előmelegítést egy adott hőfokra, a beállított időpontra. Mikor is a sütő belseje tisztítást igényel – amely könnyűszerrel elvégezhető a fejlett, hidrofil tulajdonságú zománcbevonatnak betudhatóan – a felhasználó automata értesítést kap okostelefonjára. A páraelszívó és a lámpa önvezérelten bekapcsol amikor, a főzőlap használatban van.

Hogy a mosogatás még gördülékenyebben megszervezhető folyamat legyen, az LG EasyClean sütő elküldi a releváns információkat a hozzá kapcsolt QuadWash mosogatógépnek, amely az elkészült ennivaló összetétele alapján állítja be a megfelelő mosogatási ciklust. Az nagy tudású mosogatógép a zsíros edényekhez példaként egy hosszabb tisztítási ciklust és melegebb vizet fog választani annál, mint ha egy könnyed rakott zöldség után kellene elmosogatnia. A QuadWash modern műszaki megoldás négy, több irányú mozgást végző permetezőkarja sebes és alapos tisztítást kínál, bármilyen méretű és formájú edényről legyen szó. Az EasyClean sütő és a QuadWash mosogatógép is vezérelhető verbális parancsokkal az LG CLOi Hub Botján át.

„Az LG összekapcsolt, okos konyhai eszközei forradalmasítani fogják vásárlóink ételkészítési és étkezési szokásait” – mondta Song Dae-hyun, az LG háztartási elektronikai és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Az LG konyhai mesterségesintelligencia-megoldásai áramvonalasítják az ételkészítés folyamatait az bevásárlástól a főzésen keresztül egészen a mosogatásig, és modernizált megoldásokat biztosítanak a mindennapi konyhai problémákra.”