Hangzásból jeles: Megjött a Samsung Q hangprojektor széria, a QLED TV-k isteni tartozéka

Hangzásból jeles: Megjött a Samsung Q hangprojektor széria, a QLED TV-k isteni tartozéka

A Samsung prezentálta a korszerű, Harman Kardon tanúsítvánnyal büszkélkedhető HW-Q70R és HW-Q60R prémium hangprojektorait. A soundbarok Samsung Acoustic Beam technológiával és új, Adaptív Hang funkcióval érkeznek a jobb hangzás és a még okosabb csatlakoztathatóság érdekében. A Samsung Audio Lab és a Harman Kardon együttműködésével alkotott eszközök minden eddiginél okosabbak és észveszejtő hangzást biztosítanak, mindent összevetve hoznak létre valódi házimozi-élményt. A masinák Magyarországon 2019 áprilisától állnak rendelkezésre.

Az Adaptív Hang korszerű műszaki megoldásnak betudhatóan a HW-Q70R és a HW-Q60R hangprojektorok elemzik, hogy milyen típusú tartalom érzékelhető a televízión és ehhez alkalmazkodva, az adott jelenetnek leginkább kedvező hangbeállításokat végzik el. A két soundbar önműködően Adaptív Hang módra vált, amint érzékeli, hogy aktív MI (mesterséges intelligencia) módban bekapcsolt, 2019-es Samsung QLED TV készüléket csatlakoztattak hozzá.

„Az Adaptív Hang modern műszaki megoldásnak betudhatóan, amely nem pusztán megérti, de az adott jeleneteknek megfelelően optimalizálja is a hangot, a nézők minden műfajban a lehető legvalósághűbb hangzásban részesülnek – hangoztatta Jongsuk Chu, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának alelnöke. A modern Q szériás hangprojektorok hangzásának minőségét és formatervét szakértők alkották meg a még jobb házimozi-élmény érdekében.”

A HW-Q70R és a HW-Q60R szerkezetek a Samsung által szabadalmaztatott Acoustic Beam technológiával érkeznek, amely a hangprojektor tetején kialakított fel- és oldalirányokba sugárzó hangnyílások sorának hozzájárulásával produkál dinamikus és átható hangzást. A modern szerepkörnek hála a szoba minden zugát betölti a széles spektrumú, telt hangzás.

Annak érdekében, hogy a Q szériás hangprojektorok még egyszerűbben és intelligensebben illeszkedjenek a felhasználók életébe, a gépezetek Bluetooth csatlakoztathatósággal érkeznek, ezáltal teszik még egyszerűbbé a kiváló színvonalú zenehallgatást akár okostelefonról is.

A HW-Q70R hangprojektor Dolby Atmos hangzástechnikával és csodálatos, 360 fokos DTS:X surround technológiával érkezik. Ezek ezelőtt csak a Samsung olyan, csúcskategóriás hangprojektoraiban voltak elérhetők, mint a HW-N950 vagy a HW-N850. A HW-Q70R-nek betudhatóan a felhasználók megtapasztalhatják a mindenre kiterjedő otthoni szórakoztatás élményét, ahol a hang teljesen betölti a teret.

A HW-Q70R a Dolby Atmos és a DTS:X technológiáknak, amellett a vékony megvalósításának és a mindössze 59 milliméteres magasságának betudhatóan pompás tartozéka a QLED TV szériának. A házimozi-élményt a sorozathoz remekül passzoló, külön megvásárolható kiegészítő, a Samsung SWA-8500 vezetéknélküli háttérsugárzó emeli még magasabb szintre.