Már a házimunkában is segítségünkre lehet a mesterséges intelligencia

Már a házimunkában is segítségünkre lehet a mesterséges intelligencia

Az LG Electronics (LG) a CES-en mutatta be legfejlettebb ruhaápolási innovációját. A 2020-as CES legjobb innovációinak odaítélhető elismerést kiérdemlő LG ThinQ elöltöltős mosógép a mesterséges intelligenciát alkalmazó Direct DriveTM (AI DD) motorral és ugyancsak AI-alapú terméktámogatási szolgáltatással érkezik.

Az AI DD meghajtású mosógép az LG úttörő jelentőségű Direct Drive motorjába fektetett 20 éves fejlesztési munkára épít. A modern háztartási szerkentyű nem kizárólag a ruhatöltet mennyiségét és súlyát képes felmérni, de a mesterséges intelligencia és fejlett szenzorok alkalmazásával a szövetek típusát is azonosítja minden programindítás előtt. Mélytanulási technológiájával a mosógép ezeket az információkat húszezer – a mosási szokásokhoz kapcsolódó – adattal hasonlítja össze, ennek nyomán mindazonáltal optimalizálja a beállításokat a lehető legjobb mosási eredmény eléréséhez. A gépezet ezzel nem kizárólag a hatékonyságot növeli, de 15 százalékkal meghosszabbítja a ruhadarabok élettartamát is.

Az LG korábbi legokosabb mosógépe felismeri a pólókból és nadrágokból álló (azaz az ágyneműktől és másfajta vegyes szövettípusoktól eltérő) vegyes töltetet és úgy programozza be a mosási ciklust, hogy a dobmozgások, a hőfok és a program hossza ehhez illeszkedve a legjobb eredményt hozza. Az LG új, felhasználóbarát adagolási funkciója képes önvezérelten, a töltet méretéhez és a mosás időtartamához igazítva adagolni a folyékony mosószert és az öblítőt. A modern LG Smart Pairing szerepkör önműködően küldi el az adott töltethez ideális szárítási beállításokat a masinával kompatibilis LG szárítógépnek, ezáltal a felhasználók a ruhatisztítási folyamat végén a lehető legjobb eredményt kapják.

Az nagy tudású mosógép az LG ThinQ mobilalkalmazáson át kapcsolódik az Amazon Alexához, ezáltal képes értesítéseket küldeni arról, ha a mosószer kifogyóban van. A felhasználók az alkalmazáson át felhatalmazhatják az Amazon automatizált online vásárlási szolgáltatását (Amazon Dash Replenishment, ADR) arra, hogy automatán újrarendelje az előzetesen kiválasztott mosószert és öblítőt, ezáltal a megrendelt áruk egyből házhoz érkeznek.

Az AI DD mosógépet az LG nagy tudású terméktámogatási szolgáltatásával (Proactive Customer Care) is ellátták, amely a társaság fejlett mesterséges intelligenciájának hozzájárulásával teszi még komfortosabbá a házimunkát, míg a gyártmány élettartamát és teljesítményét is növeli. A szolgáltatás egyből, még a bekövetkezésük előtt értesíti a felhasználót a lehetőség szerinti problémákról, figyelmeztet a létfontosságú javításokra és hasznos karbantartási tanácsokat is ad az LG termékekhez, hogy azok a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák.

Az AI-funkciók mellett a mosógép újabb kényelmi funkciókat is szolgáltat, amelyek időt spórolnak a felhasználónak és garantálják az eminens teljesítményt:

a TurboWash 360 jelölés azt jelenti, hogy az erőteljes fúvókák ugyanabban az időben több szögből irányítják a ruhákra a vizet teljesen körülölelve azokat, mindent összevetve a mosószer mélyen a ruha szálai közé hatolhat. Ezzel a technológiával még nagyobb ruhamennyiség során egyaránt nagyszerű eredmény válik hozzáférhetővé, akár 30 percnél rövidebb mosóprogramokkal is;

a 3D Multi Spray rendszer egyidejűleg öt különféle irányból fújja a vízsugarakat, ezzel sebesen feloldva a makacs szennyeződéseket;

az LG TWINWash megoldás ugyanakkor időt takarít meg azzal, hogy egyszerre két dózis ruha mosását biztosítja: egy kisebb töltet az alsó mosódobba helyezhető, amíg a nagyobb dózis ruha a felső, szokásoknak megfelelő mosódobban tisztul.

Az LG új, nagykapacitású elöltöltős mosógépe a CES-es debütálás után első alkalommal Észak-Amerikában, az év első felében kerül forgalomba, a újabb piacokon ez után áll rendelkezésre.