Négycsillagos szállodát fog építeni Zalaegerszegen az állam

Négycsillagos szállodát fog építeni Zalaegerszegen az állam

Állami beruházással négycsillagos szálloda épül Zalaegerszegen, a tervek és engedélyek beszerzéséhez a település önkormányzata csaknem kétszázmillió forintot kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) – jelezte sajtótájékoztatóján a zalai megyeszékhely polgármestere.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) hangoztatta: az egykori Megyei Művelődési és Ifjúsági Center több mint egy évtizede üresen álló épületének lebontása után, a helyén épül ezután meg a négycsillagos, konferenciák rendezésére is alkalmas belvárosi hotel. Az előkészítésre, a kiviteli és engedélyes tervek készítésére 190,5 millió forintot biztosított az MTÜ Zalaegerszeg önkormányzatának.

A polgármester emlékezett, hogy az egykori művelődési ház bezárásáról 2007-ben döntött korábbi fenntartója, a Zala Megyei Önkormányzat.

A település 2015-ben kapta meg költségmentesen a tulajdonjogot, mert egy későbbi pályázat forrásaink felhasználásával oda költöztette volna a Griff Bábszínházat és a települési művelődési center egyes részlegeit. Miután az eltelt években már nem volt ilyen célra állami vagy európai uniós pályázat, Zalaegerszeg 2018-ban visszaadta az ingatlant az államnak.

Az először is az épülő járműipari tesztpálya folytán elengedhetetlen szálloda terveit az önkormányzat készítteti el, ezután azokat díjmentesen átadja az állami beruházási ügynökségnek, hogy a bontást és az építést megvalósítsa, ugyanakkor kiválassza a leendő üzemeltetőt – ismertette Balaicz Zoltán.

mti