Tíz év után újból turnézik a Spice Girls

Tíz év után újból turnézik a Spice Girls
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Tíz év után első alkalommal újból turnéra indul jövőre a Spice Girls. Kérdés ellenben, hogy egész lesz-e az eredeti létszám, egyelőre nem biztos hiszen, hogy az egyik volt oszlopos tag, Victoria Beckham részt vesz a koncerteken.

Az 1990-es évek brit popzenéjének példátlan sikerű lánybandája hivatalosan nyilvánosságra hozta, hogy 2019-ben hat stadionkoncertet ad Nagy-Britanniában.

A kéthetes turné Manchesterben kezdődik június 1-jén, ezután Coventry, Sunderland, Edinburgh és Bristol következik, és a koncertsorozat végállomása a londoni Wembley Stadion lesz június 15-én.

A jegyárusítás szombaton, brit idő alapján délelőtt fél 11-kor – közép-európai idő alapján fél 12-kor – kezdődik.

Az egykori tagok közül egyelőre Melanie Brown, Emma Bunton, Geri Horner és Melanie Chisholm részvétele biztos. Ők jelentették be a turnét is egy kissé kaotikusra sikeredetett videón, amit közösségi portálokra tettek fel.

Melanie Brown ellenben még a turné hivatalos bejelentése előtt, részletek nélkül közölte, hogy a nagy-britanniai koncerteket határon túli fellépések is követik, és elképzelése alapján „a turné valamely pontján” Victoria Beckham – David Beckhamnek, az angol futball egykori világsztárjának felesége – is csatlakozik a bandához.

Nem sokkal a koncertkörút bejelentése után viszont Victoria Beckham – aki a korábbi években nemzetközileg elismert divattervezővé lépett elő – külön közleményben tudatta, hogy minden jót kíván az együttes többi tagjának, de ő kereskedelmi elkötelezettségei folytán nem tud részt venni a koncerteken.

Az 1994-ben alakult Spice Girls fénykora 2000-ig tartott, de 2007-2008-ban is turnézott, és legutóbb egész létszámban a 2012-es londoni nyári olimpiai játékok záróünnepségén, az olimpiai stadionban lépett fel.

Az együttes lemezeiből nemzetközileg 85 millió példány fogyott. A Spice Girls ezzel a történelem legkiemelkedőbb sikerű női együttese lett, egyben az angol pop legsikeresebb együttese a Beatles óta.

mti

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather