120 Hz-es képfrissítéssel érkezik a Huawei legkorszerűbb táblagépe

120 Hz-es képfrissítéssel érkezik a Huawei legkorszerűbb táblagépe

A Huawei MatePad 11 a társaság első olyan készüléke, amely 120 Hz-es képfrissítési technológiával ellátott és a legmodernebb generációs M-Pencillel is kezelhető. A tablet a Többképernyős kooperáció szerepkörnek hála akár külső kijelzőként is hasznavehető. A MatePad 11 kompatibilis az Androiddal, mitöbb szolidan futtathatók rajta a Microsoft Office programok, sőt még a Google Drive és a Calendar appok is. A MatePad 11 augusztus 2-től elérhető a Huawei kereskedelmi partnereinél bruttó 164.990 Ft-os ajánlott vásárlói áron.

Simább gördítés, mint valaha

A játékok és a videók szerelmesei biztosan csettintenek a Huawei új táblagépe, a MatePad 11 láttán, az eszközt hiszen 120 Hz-es képfrissítési technológiával szerelte fel a vállalat. A nagyobb képfrissítésnek betudhatóan a kijelzőkön megjelenő mozgó tartalom sokkal lendületesebbnek tűnik, mindent összevetve a nagysebességű videók és játékok sokkal simábban futnak a megjelenítőn, de a weboldalak és okmányok közti görgetés és váltás is lényegesen gördülékenyebb. A Huawei fejlesztői a gyorsabb frissítés miatti nagyobb energiaigényre is gondoltak, a Képfrissítés-adaptációs modern műszaki megoldás merthogy a tartalomhoz igazítja a képfrissítést, mindent összevetve nyújt támogatást csökkenteni a fogyasztást.

Nemcsak gördülékenyebben, hanem élénkebben is jelennek meg a képek is videók a MatePad 11 a DCI-P3 színskálának hála. A színekben gazdag megjelenítés mellett a konstrukció kíméli az emberi szemet is: minimalizálja a kék fényt és a villogások gyakoriságát. A modern műszaki megoldás csökkenti a szemfáradtságot még akkor is, ha több órán keresztül használják a táblagépet.

A varázslatos látványhoz kimagasló hangzás párosul. Az integrált, négycsatornás hangrendszert a Harman Kardon hangmérnökei tervezték és hangolták úgy, hogy pompás hangélményt nyújtson, bárhogy tartja tulajdonosa a szerkezetet.

A hatékony munkavégzés és a szélsebes netes vásárlás szolgálatában

A MatePad 11 a munkában is hasznos társ lehet, mert képes az úgynevezett Többképernyős együttműködésre (Multi Screen Collaboration). A tabletet egy PC-vel összekötve Tükrözés és Kiterjesztés üzemmódban a tablet rajztáblává és másodlagos kijelzővé válik. Az továbbfejlesztett Collaborate Mode-ban a HarmonyOS2 és a Windows közt hagyományos drag’n’drop technikával továbbíthatók a tartalmak – példaként szöveg, kép és iromány – az egymáshoz csatlakoztatott konstrukciók közt.

A Többképernyős partnerség mellett a most bemutatott Többablakos mód szerepkörnek betudhatóan a tablet akár négy alkalmazást is képes egyszerre megjeleníteni. Két, párhuzamosan lebegő ablakot is felkínál, hogy a multitasking még egyszerűbb legyen. Ha nincs rá szükség, az úszó ablakokat el lehet rakni a háttérben és bármikor egyszerűen hozzáférhetők, mikor is azokra szükség van.

A korszerűsített Alkalmazás sokszorosító támogatásával akár két feladat is futtatható külön-külön egy alkalmazáson belül. Példának okáért internetes vásárláskor két árucikk külön ablakban is megnyitható, mindent összevetve még egyszerűbben összehasonlítható, mielőtt a kosárba kerül. Vagy miközben a bal oldali ablakban e-mailt írunk, a jobb oldalon SMS-re is válaszolhatunk.

Platina hegyű ceruza

A MatePad 11 multifunkcionális táblagép, irodában, iskolában, és otthon ugyancsak nagyon jó társ, legyen szó munkáról, szórakozásról vagy jegyzetelésről. A szerkezethez nagy tudású mágneses billentyűzet és második generációs Huawei M-Pencil és is csatlakoztatható. Utóbbi nem kizárólag a tablet kezelésében nyújt támogatást, hanem a beírt szavakat, mondatokat a szerkezet valós időben digitális szöveggé formálja. A második generációs M-Pencil új, platinával bevont tollhegyének és az érintőképernyő mindössze 2 milliszekundumos késleltetésének hála a kézírás még természetesebb, könnyedebb, mint ezelőtt. Az átlátszó tollhegyet a luxus karórák hátlapja ihlette, ameddig matt felülete komfortos fogást nyújt még tartós használat során is.

Az érintőceruza párosítása és töltése meglehetősen sima: a szerkezet mágnesesen csatlakozik a MatePad 11 oldalához, ami a mindkét folyamatot elindítja. Dupla koppintással a toll, vagy radír szerepkör közt válthatunk, sőt még ellátott az Instant Shape és az Instant Table azonnali funkciókkal is.

Új Tablet Desktop

A MatePad 11-ben mutatkozik be a társaság korszerű kezdőképernyője, a Tablet Desktop, mely letisztultan és rendszerezetten mutatja a leggyakrabban használt applikációkat. A korszerű Dockban felfedezhetők a leggyakrabban és a legutóbb használt alkalmazások. Ugyancsak elérhető a HarmonyOS egyik újdonsága, a Service Widgets, ami valós időben az alkalmazás megnyitása nélkül enged hozzáférést azok egyes funkcióihoz. Elérhetőségét az appok ikonja alatt érzékelhető fehér vonal mutatja. A jobb felső sarokban megjelenő PIN ikonnal egy kattintással kitűzhetők a főoldalra.

Android-alkalmazások egy pöccintésre

A Huawei MatePad 11 a HarmonyOS alapjául szolgáló Multi-Kernel környezetnek hála kompatibilis az Androidos alkalmazásokkal. A felhasználók az AppGallery segédkezésével hozzáférhetnek példának okáért a Microsoft Office programokhoz, vagy a felkapott OfficeSuite alkalmazáshoz. Mindemellett a Google Drive és a Google Calendar, a Zoom, az Outlook és a OneDrive ugyancsak megtalálható a Huawei saját alkalmazásáruházában a Spotify, a Netflix, a YouTube és sok más másfajta app mellett.