A hétvégén kerül megrendezésre a hatodik játéktörténeti kiállítás

A hétvégén kerül megrendezésre a hatodik játéktörténeti kiállítás

A Budapesten megrendezendő Retro video- és kvarcjáték kiállítás részletei is kiderültek.

Nemrég számoltunk be arról, hogy 2014. október 18-19-én kerül megrendezésre a hatodik Retro video- és kvarcjáték kiállítás, mégpedig az alábbi címen: 1153 Budapest, Eötvös utca 64-66., Csokonai Művelődési Központ.

A kétnapos rendezvényen a Csokonai Művelődési Központ nagyterme és kisebb helyiségei a 70-es, 80-as és 90-es évek hobbiszámítógépeivel, video- és kvarcjátékaival lesz megtöltve. Megtekinthetők lesznek a még fekete-fehér tévéken használt PONG (tévéfoci, tévétenisz, pálcika tenisz) gépek, a Commodore, Sinclair és Atari hobbiszámítógépek, a SEGA és Nintendo párharcának jeles képviselői, a kilencvenes évek konzolforradalmának meghatározó darabjai, és persze a hazai iskolaszámítógép program szinte minden egyes darabja. Az összes termék nem fog működni, de nagyjából két tucat megoldás kipróbálható lesz a teljes nosztalgia érdekében.

A hordozható videojátékok külön szekcióban kerülnek bemutatásra. Itt a korai 70-es évekbeli LED és vákuum fluoreszcens kijelzős készülékek mellett a 80-as évek LCD-s forradalmát beindító Nintendo Game & Watch kvarcjátékok és kortársaik, valamit a 90-es években virágkorukat élő cserélhető kazettás (Gameboy, Gamegear, Lynx, stb.) készülékek is megtekinthetők lesznek pár termék kipróbálásának lehetőségével.

A rendezvényen mindkét napon lesz retró kvíz vetélkedő, ahol a játékosok próbára tehetik retrós tudásukat, illetve vasárnap kerül sor a PONG bajnokságra, amihez egy eredeti Videoton PONG készülék szolgáltatja az alapot és ezt a nyertes a verseny végén nyereményként haza is viheti.

A rendezvénnyel kapcsolatban fontos információ, hogy szombaton délelőtt 10-től este 22 óráig, míg vasárnak délelőtt 10-től délután 18 óráig tart a kiállítás. Egy napra vonatkozóan a felnőtt jegy 800 forint, a 14 aluliak számára szánt gyerek jegy 500 forint, míg a két felnőttre és egy gyerekre vonatkozó családi jegy 1600 forint. Lehetőség van kétnapos jegy vásárlására is, amikor is az előbbi árak rendre 1400, 800 és 2800 forintra módosulnak.

(forrás: prohardver.hu)