A klasszikusokat idézi a Huawei új, prémium okosórája

A klasszikusokat idézi a Huawei új, prémium okosórája

Három új viselhető okoseszközt prezentált Magyarországon a Huawei. A tradicionális órák kialakítását idéző, prémium anyagokból készült WATCH GT 3 Pro továbbá, hogy stílusos divatkiegészítő, nagyszámú egészségkövető funkciója közt EKG-adatok mérését is lehetővé teheti az elkövetkezendő időszakokban. A HUAWEI WATCH FIT 2 fejlett pulzusfigyelő technológiával, 97 edzésmóddal és offline zenelejátszással patronálja a sportolni vágyókat, ameddig a HUAWEI Band 7, a vállalat minden eddiginél vékonyabb okoskarkötője hasznos társa lehet az egészségtudatos életmód elkötelezett híveinek.

Három új viselhető okoseszközzel bővíti magyarországi termékkínálatát a Huawei. A cég budapesti sajtótájékoztatóján Thomas Liu, a Huawei Technologies Hungary Device Business Group üzletági igazgatója közölte: „Okosóráink eddig szintén pompás minőséget képviseltek, a WATCH GT 3 Pro-val habár egészen új perspektívák nyílnak a fogyasztóknak. Ez a klasszikusokat idéző, meseszerű és dekoratív óra nemcsak okos társ, hanem egyben egyéni igényeknek megfelelő, stílusos divatelem is, ami az öltözet és a csukló ékköve lehet – a hölgyek és a férfiak részére nemkülönben.”

HUAWEI WATCH GT 3 Pro: a hagyományos és a prémium találkozása

A WATCH GT sorozat legmodernebb verziója, a prémium anyagokból készült a WATCH GT 3 Pro okosóra-sorozat titánium és kerámia változatokban készült. A szerkezetet dekoratív megjelenése mellett az is különlegessé teszi, hogy elődjeihez képest még több egészségügyi érték monitorozására nyújt lehetőséget. A leglényegesebb újdonságok egyike az óra elektrokardiogram (EKG) funkciója lesz, amely az európai egészségügyi hatóságok engedélye után, legkorábban az év második felében, egy frissítést követően áll rendelkezésre a magyar felhasználók részére. A számítógépes program EKG-mérést és az adatok valós idejű elemzését biztosítja ezután, ugyanakkor szinuszritmust és pitvarfibrillációt mérhet, mindemellett képes lest pitvari és kamrai korai szívverés-emlékeztetésre, ezáltal figyelve a szívműködést. A PPG- és EKG-érzékelőknek betudhatóan az óra képes lesz észlelni az artériás érfali merevséget, ami hozzájárulhat több szív- és érrendszeri betegség kockázatának lehetőség szerinti felismeréséhez. Ezenfelül a készülék HUAWEI TruSeenTM 5.0+ szerepkörnek hála a véroxigénszintet is képes figyelni.

A WATCH GT 3 Pro egyik legizgalmasabb tulajdonsága a megnövelt vízellenálló-képesség: az órával akár a 30 méteres szabadmerülés is lehetséges. Továbbá az okosóra sportfunkciói is szintet léptek: a több mint száz új edzésmód közt felfedezhető az nagy tudású futástervező is, amely a felhasználó korábbi futásai alapján személyre szabott tervet állít össze. Elemzi a sebességet, a szívritmust, a megtett távolságot, ezt követően szinkronizálja az adatokat eltérő alkalmazásokkal, beleértve több mint hatvan edzésappot. Az okos futástervezési mód és a kétsávos, ötrendszerű GNNS-pozícionálás ugyanakkor még pontosabb helymeghatározást kínál.

A WATCH GT 3 Pro férfiaknak állított elő titánium modelljét 1.43”-es, színes AMOLED kijelzővel szerelte fel a vállalat. A 466 466-os HD felbontású megjelenítőről minden adat pillanatok alatt leolvasható. A könnyed titánium foglalat strapabíró, a monitor kemény, zafírüvegből készült, és a testhőmérsékletben történt legkisebb változást is érzékeli. A szerkezet 3D-s forgatható koronája a tradicionális órák stílusát idézi. A felhasználók a korona megnyomásával és forgatásával zoomolhatnak a monitoron és válthatnak a különféle felületek közt. Az eszköz bőrszíjas változatának ajánlott vásárlói ára 139.990 forint, fémszíjas változatának mindazonáltal 179.990 forint.

A WATCH GT 3 Pro női kerámia verziója is szerfelett strapabíró a korrózióval és hővel szemben. Megjelenítője a titánium változathoz hasonlóan kemény zafírüvegből készült, ezáltal karcolás- és ütődésbiztos. A zafírüveg bőrbarát anyaga önvezérelten érzékeli a testhőmérséklet változásait. Az EKG gomb és a 3D forgó korona ennél a változatnál is megtalálható lesz ezután, mindkettő pompásan igazodik a nőies és jó megjelenésű stílushoz. A 1,32”-es, színes AMOLED monitor mindazonáltal 466 466 HD felbontásban megközelítőleg isteni képminőséget nyújt. A masina bőrszíjas változatának ajánlott vásárlói ára 159.990 forint, a kerámia változaté ugyanakkor 199.990 forint.

Extra hosszú üzemidő

A WATCH GT 3 Pro titánium fajtája ideális stádiumok közt 14 napot bír egy töltéssel (intenzív használat során nyolcat), a kerámia változat pedig7 napot (intenzív használat során négyet). A vezeték nélküli töltés és a korábbi modelleknél harminc százalékkal gyorsabb töltési sebesség biztosítja, hogy a masina állandóan készen álljon a használatra. Mindemellett az okosóra Bluetooth-hívások fogadására is képes.

Elérhetőség: https://www.huawei-store.hu/hu/viselheto-okoseszkozok/okosorak/

A készülék megvásárlásakor 2022. május 20. és június 30. közt Freebuds 4i fülhallgatót is ad a vállalat.

HUAWEI WATCH FIT 2: az egészséges életmód támogatója

A Huawei új sportórája, a WATCH FIT 2 ideális társa lesz használójának sokféle fitnesz- és sporttevékenység alatt. A szerkezet 97 edzésmódot támogat, ezáltal például a futást, kerékpározást, úszást, ugrást, azonkívül olyan edzéseket is, mint a súlyzós edzés, a tánc, a labdajátékok, vagy a vízi-, téli- és extrém sportok.

Az óra legfrissebb HUAWEI TruSeenTM 5.0 pulzusfigyelő modern műszaki megoldást használva a vállalat korábbi modelljeihez képest még pontosabb pulzusmérést biztosít. A HUAWEI WATCH FIT 2 a Huawei futóképességi indexét (RAI), ugyanakkor a korábbi futási adatokat felhasználva személyre szabott professzionális futási tervet gyárt. A tempó, a pulzusszám és a futási távolság alapján a készülék intelligensen kiértékeli a futási adatokat, ezután azok alapján javaslatokat is tesz az edzés intenzitására és idejére.

A WATCH FIT 2 öt műholdrendszert támogat, ezáltal az elődjeihez viszonyítva még pontosabb mozgás- és sebességkövetést, mindemellett helymeghatározást nyújt. Sportolás közben a bejövő hívások nyomban megjelennek az órán. A felhasználók egy gomb megérintésével fogadhatják és bonthatják a hívásokat nélküle, hogy ahhoz elő kellene venniük okostelefonjukat.

Offline zenelejátszás, és hosszú üzemidő

Az okosóra hangszóróval és mikrofonnal is ellátott, és offline is lehet rajta zenét lejátszani, melyet a felhasználók közvetlenül az okosórájukról is megtehetnek edzés közben, ameddig a zenelejátszást mobilalkalmazásokon át kezelhetik. A nagy memóriának betudhatóan akár 5000 zeneszám is tárolható a készüléken.

A gyorstöltési technológiával nagyjából 5 perces töltéssel a WATCH FIT 2 akár 24 órán át működő képes. Átlagos felhasználás során az okosóra 10 napig, intenzív igénybevétel során ugyanakkor 7 napig felhasználható.

Az órát 1,74”-es AMOLED HD FullView kijelzővel szerelte fel a cég, a megjelenítő kiterjedése 18,6%-kal nagyobb, mint az előző generációé, a képernyő-test aránya ugyanakkor 72,2%-os. A WATCH FIT 2-höz több mint 200 számlap válik hozzáférhetővé díjmentesen, különféle stílusokban és színekben. Az órához eltérő szíjak kaphatók, a puha és ergonomikus szilikontól a meseszerű és megnyerő bőrszíjig.

A HUAWEI WATCH FIT 2 értékesítése várhatóan június 18-án kezdődik hazánkban, az Active változatának ajánlott vásárlói ára 56.990 forint, a Classic változaté ugyanakkor 66.990 forint.

HUAWEI Band 7: a vállalat korábbi legvékonyabb okoskarkötője

A HUAWEI Band 7 a cég korábbi legvékonyabb okoskarkötője, nagy kijelzővel és egészségfigyelő funkciókkal. A masina mindössze 9,99 mm vékony és szíj nélkül 16 gramm súlyú. A színes AMOLED monitor képernyő-test aránya 64,88%, felbontása 194 368-as.

A Band 7 egészségfigyelő funkciók széles skáláját biztosítja, ezáltal a felhasználók nyomon követhetik az alvást, a véroxigénszintet, a menstruációs ciklust és a szívritmust. A Huawei TruSleepTM technológiája az alvás megzavarása nélkül elemzi az alvás minőségét, ezenkívül nyújt támogatást az alvászavarok hat típusának megállapításában. A TrurelaxTM szerepkör a stressz szintjét figyeli, és időben figyelmezteti a felhasználót a stressz-levezetés szükségességére. A TruseenTM 4.0 modern műszaki megoldás a szívritmust figyeli, miközben az exkluzív TruSportTM algoritmusok az edzések adatait elemzik némely szempontok alapján.

A Band 7 összesen 96 edzésmódot biztosít, a futástól és biciklizéstől kezdve az ugrálókötelezésig és görkorcsolyázásig. Átlagos használat mellett a szerkezet 14 napig bírja egy töltéssel.

A HUAWEI Band 7 értékesítése várhatóan június 20-án kezdődik Magyarországon, ajánlott vásárlói ára 22.990 forint.