A Samsung a modern, hordozható X5 SSD-vel új szintre emeli a külső tárhely megoldásait

A Samsung a modern, hordozható X5 SSD-vel új szintre emeli a külső tárhely megoldásait

A Samsung prezentálta első, NVMe alapú szilárdtest-meghajtóját, a hordozható X5 SSD-t, amely a teljesítményben és megbízhatóságben új mércét állít a külső merevlemezek piacán. Az X5 kitűnő lehetőség a folyton úton található tartalomgyártók és IT mesterek részére is, mivel az élvonalbeli Thunderbolt 3 technológián alapuló szerkezet kompakt és tartós kivitelezés mögé rejtve garantál rendkívüli sebességet.

„A magas hatékonyságú és megbízható tárolómegoldások piacának vezető szereplőjeként terjedelmes örömmel alkottuk meg a Samsung első Thunderbolt 3 hordozható háttértárát, hogy tovább bővítsük az SSD piacon megtalálható megoldásokat – mondta Dr. Mike Mang, a Samsung Memória üzletágának márka- és termékmarketingért felelős alelnöke. – Az X5 egy újabb bizonyítéka a Samsung azirányú elkötelezettségének, hogy olyan hordozható tárolómegoldásokat kínáljon, melyek alternatívát kínálnak a terjedelmes adatfájlok gyorsabb átvitelét, ezzel értékes időt takarítva meg a fogyasztóknak.”

Legyen szó 4K videók összeállításáról, 3D renderképek valós idejű létrehozásáról vagy terjedelmes felbontású fotók szerkesztéséről, a felhasználók villámgyors és komfortos módszert keresnek az adataik tárolására. Az NVMe és a Thunderbolt 3 modern műszaki megoldások közti szinergiákat kihasználva a Samsung X5 maximális hatékonyságot ígér a terjedelmes multimédiás fájlokkal dolgozó mesterek részére. A Thunderbolt 3 40 Gbps sávszélességének hála – amely akár négyszer gyorsabb, mint az USB 3.1 – az X5 akár 2800 MB/s olvasási időt is ad. Ez 5.2-szer gyorsabb, mint a széles körben elterjedt SATA felületű hordozható SSD-ké és akár 25,5-ször gyorsabb, mint a külső HDD-ké. A meghajtó maximális, 2300 MB/s írási sebességgel büszkélkedhet, amely biztosítja a fogyasztóknak, hogy egy 20 GB méretű 4K UHD videót akár 12 másodperc alatt másolhassanak keresztül. A Thunderbolt 3 portokkal felszerelt Macintosh modellekhez és asztali számítógépekhez tervezett X5-tel a felhasználók maximálisan kiélvezhetik egy könnyed és hordozható kialakítású, akár 2TB kapacitású SSD által kínált előnyöket.

Az X5 váza fémből készült, felülete fényes, alján csúszásgátló látható. Az SSD ütésálló belső váza és edzett fémből készült fém háza akár egy két méteres esést is kibír. A Dynamic Thermal Guard modern műszaki megoldás, amellett egy mechanikus hűtőborda védelmezi az X5-öt a túlmelegedéstől, hogy az SSD állandóan a lehető legoptimálisabb hőmérsékleten üzemeljen. Az AES 256-bites hardveres adattitkosításon alapuló Samsung Portable SSD Software választható jelszavas védelemmel és a biztonsági beállítások hétköznapi konfigurálhatóságával gondoskodik az adatbiztonságról.

Az X5 limitált hároméves garanciával válik hozzáférhetővé a gyártók által ajánlott kiskereskedelmi áron: az 500 GB-os modell 129 990 Ft-ba, az 1 TB-os modell 229 990 Ft-ba, miközben a 2 TB-os modell 449 990 Ft-ba kerül ezt követően. Bővebb információ a samsung.com/portable-ssd és a samsungssd.com oldalakon olvasható.