Az LG felvásárolja a Cybellumot

Az LG felvásárolja a Cybellumot

Az LG Electronics (LG) igazgatósága jóváhagyta a járműipari kiberbiztonsági kockázatértékelési megoldások vezető szolgáltatójaként számontartott Cybellum felvásárlását. A stratégiai fontosságú ügylet révén – amely növeli az LG kiberbiztonsági képességeit, és felgyorsítja erőfeszítéseit, hogy a jövő mobilitásának innovációs partnerévé váljon – az LG csaknem 64 százalékos részesedést szerez a 140 millió dollár értékű technológiai intézményben.

A fennmaradó részvények megvásárlására a közeljövőben kerül sor – ekkor fogják véglegesíteni a társaság értékelését és a befektetés egész összegét is. E kiindulási invesztíción felül az LG vállalta azt is, hogy az év utolsó három hónapjában újabb 20 millió dollárt fektet a Cybellumba.

A 2016-ban Tel Avivban hozott létre, csaknem 50 főt foglalkoztató Cybellum a járműipari kiberbiztonsági megoldások egyik vezető vállalata, amely az iparág leglényegesebb szereplőivel üzemel közösen, termékeit mindazonáltal az egész világon használják a járműgyártók és azok beszállítói. A cég Izraelen kívül Japánban, Németországban és Észak-Amerikában is tevékenykedik. A Cybellum még mindig független szervezet és márka marad, és még mindig az eddig megszokott szintű elkötelezettséggel és színvonalon patronálja ügyfeleit és partnereit.

Minden eddiginél nagyobb szükség van az internacionális szabványoknak praktikus, színvonalas jármű-kiberbiztonsági megoldásokra, merthogy a kiberbiztonsági fenyegetések gyakorisága és típusainak száma egyre növekszik, a átfogó autóipar mindazonáltal a hálózatba kapcsolt járművek korszakára áll át, ahol alapvető fontosságú a biztonságos kapcsolódás. Amennyire a gépjárműk az eltérő járműkomponensek közti összetett kapcsolatok révén organikusan összekapcsolt rendszerekké fejlődnek, úgy válik egyre fontosabbá az elkövetkezendő időszakokban a járművek kiberbiztonsága. A szélsebesen növekvő autóipari kiberbiztonsági iparágban az LG részére a Cybellum integrálása egyrészt a fenntartható növekedés motorját jelenti, másrészt a szoftveres biztonság optimalizálásával nagyobb értéket teremthet az olyan kulcsfontosságú vállalkozásbeli területeken, mint amilyen az alkatrészek tervezése, fejlesztése és üzemeltetése.

A járművek kiberbiztonsági fenyegetésekkel szembeni védelmére a Cyber Digital Twins platform jelenti a Cybellum egyik legfejlettebb megoldását. A Cyber Digital Twins a forráskódhoz való hozzáférés nélkül alkotja meg a jármű szoftverkomponenseinek részletes reprezentációját, és önműködően feltárja az esetlegesen kihasználható kockázatokat. A platform a valós idejű fenyegetésinformációs adatszolgáltatásra támaszkodva ellenőrzi a sebezhetőségeket, amelyekről mindenre kiterjedő értékelést ad, és ajánlott megoldásokat is szolgáltat.

Ez a befektetés – amely az LG első kiberbiztonsági akvizíciója Izraelben – egyrészt e jókora kereskedelmi növekedéssel ellátott kategória fontosságát mutatja, másrészt az LG azon stratégiájának egyik pillére, amely szövetségek, stratégiai felvásárlások és partnerségek révén kívánja megerősíteni vállalkozásbeli portfólióját, nagy hangsúlyt fektetve a járműalkatrész-üzletágra. Ugyancsak e stratégia része volt, hogy 2018 augusztusában az LG felvásárolta az autóipari világítási piac vezető szereplőjének számító osztrák ZKW csoportot. Júliusban az LG a Magna Internationallel, a Föld harmadik legnagyobb autóipari beszállítójával hozott létre együttes vállalatot: az LG Magna e-Powertrain mindkét partner versenyképességét és jövőbeli növekedési potenciálját erősíti.

„Szerfelett örülünk az LG-vel való partnerségnek, továbbá annak a nagyszerű hozamnak, melyet a stakeholdereink részére nyújtani tudtunk” – mondta Slava Bronfman, a Cybellum vezérigazgatója. „A Cybellum az iparág legátfogóbb termékbiztonsági menedzsment kínálatát hozta létre, az LG-vel való partnerség ugyanakkor biztosítja számunkra, hogy leginkább felgyorsítsuk elképzeléseink megvalósítását, ezáltal a közeljövőben nagymértékű növekedésre számítunk.”

„Nem titok, hogy az autóiparban kritikus szerepet játszanak a szoftverek, ez mindazonáltal szükségessé teszi a hatékony kiberbiztonsági megoldásokat” – mondta Dr. Kim Jin-yong, az LG Electronics járműalkatrész-üzletágának elnöke. „Ez a legkorszerűbb megállapodás tovább erősíti az LG szilárd alapjait a kiberbiztonság kapcsán, lehetővé téve számunkra, hogy még jobban felkészüljünk a hálózatba kapcsolt gépjárműk korszakára.”

Az LG 2013-ban hozott létre járműalkatrész-üzletága 2020-ban az egy évvel korábbit 6,1 százalékkal meghaladó, 5,18 milliárd dollár árbevételt ért el. Az LG elkötelezett ezenfelül, hogy a jármű-kiberbiztonsági befektetései révén növelje a járműalkatrész-ipar három fő pillérének számító területek, vagyis az infotainment-rendszereinek, az elektromosjármű-meghajtási rendszereinek és járművilágítási megoldásainak versenyképességét.