Bővítik a vállalkozói inkubátorházat a nyírbátori ipari parkban

Bővítik a vállalkozói inkubátorházat a nyírbátori ipari parkban

Bővítik a vállalkozói inkubátorházat a nyírbátori ipari parkban 460 millió forintból, uniós és hazai forrás felhasználásával – közölte a nyírségi kisváros önkormányzata a sajtó képviselőivel.

A 2011-ben átadott, a helyhatóság tulajdonában található létesítmény csaknem száz százalékban kihasznált, ahol jelen pillanatban tíz vállalkozás bérel helyiséget vagy műhelyrészt. A beruházással tizenegy iroda és hat műhely jön létre, a elengedhetetlen kiszolgáló helyiségekkel egyesült erővel – írták a közleményben.

A center új szárnyában a maximum három éve bejegyzett helyi mikro-, kis- vagy középvállalkozások, továbbá az induló és start-up vállalkozások kaphatnak helyet. Az inkubátorház bővítése két ütemben zajlik, a fejlesztés várhatóan idén nyári hónapokban fejeződik be.

A Széchenyi 2020 programból 460 millió forintot az önkormányzat vissza nem térítendő támogatásként használhat fel a beruházásra.

Az 57 hektáros nyírbátori ipari parkban funkcionál például a gyógyászati segédeszközöket előállító dán Coloplast, a német Diehl repülőgépalkatrész-gyára, az ugyancsak német érdekeltségű, járműelektronikai alkatrészeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft., ezenfelül az olasz tulajdonú Serioplast és Farmol műanyag palackgyárai.

mti