Európába érkezett az impozáns LG okosóra

Európába érkezett az impozáns LG okosóra

A sokak által várva várt LG G Watch R immár nem csak az USA-ban érhető el.

Az LG a szeptember elején megrendezett berlini IFA szakkiállításon mutatta be a G Watchot követő második okosóráját, a G Watch R-t, mely a múlt héten elsőként az amerikai Google Play Store-ban bukkant fel, 299 dolláros (75 ezer forint) áron. Jó hír, hogy ezekben a napokban végre az európai forgalmazás is meg fog kezdődni, sőt az Egyesült Királyságban már kapható is a készülék, melyért 225 fontot, vagyis átszámítva mintegy 89 ezer forintot kérnek el. Jelenleg egyébként ez a legdrágább Android Wear okosóra – összehasonlításképp a Moto 360-ért átlagosan 10-15 ezer forinttal kevesebbet kell fizetni.

A cserélhető szíjas újdonság legfontosabb ismertetőjele, hogy a Motorola Moto 360-hoz hasonlóan kör alakú érintőkijelzőt kapott. A P-OLED technológiájú és 1,3 colos képátlójú display 320×320 pixeles felbontással rendelkezik és a Moto 360-tól eltérően az előlap 100 százalékát uralja, ami világelső újdonságnak számít.

A hivatalos IP67 minősítéssel rendelkező, vagyis víz- és porálló, Android Wear operációs rendszerű okosórába egy 1,2 GHz-es órajelű Qualcomm Snapdragon 400-as chipset került, mely 512 MB RAM, illetve 4 GB flashmemória társaságát élvezi. Az energiaellátásról egy 410 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, szenzor fronton pedig többek közt giroszkópot, gyorsulásmérőt, barométert és iránytűt is kapunk. Kíváncsian várjuk, hogy az LG G Watch R vajon mikor és milyen áron bukkan majd fel hazánkban.

(forrás: hir24.hu)