Kiváló minősítést kapott az LG légkondicionáló rendszere

Kiváló minősítést kapott az LG légkondicionáló rendszere

Az elsők között kapta meg az Eurovent energiahatékonysági minősítését az LG változó hűtőközeg-áramú rendszere, amely jelentős energia-megtakarítást garantál a felhasználók számára.

Európa egyik legismertebb termékminősítési intézete, az Eurovent energiahatékonysági minősítését kapta meg az LG Electronics (LG) Multi V IV változó hűtőközeg áramú, inverteres (Variable Refrigerant Flow, VRF) épületgépészeti hűtő-fűtő rendszere.

Az iparágban az elsők között ismerte el az LG épületgépészeti rendszerét az Eurovent független energiahatékonysági minősítő intézet. Az LG termékeire jellemző 4,83-as hűtési energiahatékonysági mutató (Energy Efficiency Ratio, EER), illetve az 5,32-es fűtési teljesítmény-tényező (Coefficient of Performance, COP) számottevő megtakarítási potenciált biztosít az üzemeltetők számára. A minősítés azt is alátámasztja, hogy az LG kínálja jelenleg a leghatékonyabb (14 Hp és 16 Hp levegő/levegő) VRF-hőszivattyús rendszereket. A berendezések hűtési és fűtési teljesítménye is kimagasló, szemben más minősített gyártók hasonló termékeivel.

Az iparágban is egyedülálló energetikai hatásfok révén a Multi V IV jelentős költség- és energiafogyasztás-csökkentést jelent a felhasználóknak. A kiváló EER és COP értékek mutatják az LG elkötelezettségét a kitűnő energetikai tulajdonságokkal rendelkező légkondicionáló technológiák fejlesztése iránt.

A kimagasló eredmények és az energiahatékonyság mögött komoly kutatás-fejlesztési teljesítmény áll, amely a VRF technológia mind a négy kulcsterületét, a kompresszort, a hőcserélőket, az olajkört és a hűtőközeg kezelését is érintette. Az innovatív fejlesztések eredményeként a Multi V IV teljesítményével kevés versenytárs képes versenyezni.

Az Eurovent energetikai tanúsítványát először 1993-ban adták ki. A független minősítést objektív értékelési elvek alapján ítélik oda, így az megbízható információkat ad a felhasználók számára az egyes termékek teljesítményéről, energetikai tulajdonságairól. A VRF rendszereket 2014-ben vezették be az Eurovent minősítési körébe. „Hatalmas büszkeség az LG számára, hogy a VRF-kategóriában az elsők között kapta meg ezt a minősítést” – mondta Jae Sung Lee, az LG légkondicionáló rendszerek üzletágának elnöke. „Célunk régóta az, hogy technológiai ismereteink birtokában kimagasló teljesítményű, egyben energiahatékony termékeket tervezzünk és állítsunk elő. E törekvés eredménye, hogy a Multi V IV ma már kiváló energiahatékonyságáról ismert, amivel jelentősen hozzájárul a fenntarthatóság javításához. A legnagyobb kihívás számunkra most az, hogy erre a sikerre építve folytassuk a megkezdett munkát és még hatékonyabb épületgépészeti és energetikai megoldásokat biztosítsunk a jövőben ügyfeleink számára.”

(forrás: LG)