LG G4 a csúcsmodell

LG G4 a csúcsmodell

Az LG bemutatta a minden korábbi várakozást és eladási adatokat felülmúló LG G3 okostelefon utódját, az LG G4 típust.

Az LG új mobiltelefonjának elsődleges feladatául az emberközpontú felhasználói élményt, a vizualitást és az eleganciát határozta meg. Az LG G3 okostelefonban bemutatót Quad HD kijelzőt jelentősen túlszárnyalja a most bemutatott IPS Quantum kijelző, mivel a G4 modell is érkezik. A különleges telefon különleges fényképezési lehetőséget rejt. Az okostelefonba egy f:1,8 rekeszértékkel bíró, fényerős objektívet találunk. Ez nem csak gyengébb fényviszonyok között eredményez jobb minőségű képeket, illetve videókat, de a felvételek részletgazdagabbak is lehetnek. A kamera felbontása 16 megapixel, amelyhez párosul az optikai képstabilizátor is.

Az LG G4 gondolt a kreatív fotósokra is, így az okostelefon kínálja a manuális beállítások lehetőségét, mint például a fókusz, a záridő, az ISO, az expozíció-korrekció, illetve a fehéregyensúly tetszőleges beállítása. Ráadásul a fényképezőgép akár RAW formátumú, nagyobb lehetőségeket rejtő képfájlokat is elő tud állítani. A nagyfelbontású és fényerős hátlapi objektív mellett a telefon egy 8 megapixeles előlapi kamerát is magába foglal.

Az LG új okostelefonja speciálisan válogatott anyagból épül fel. A hat elegáns szín mellett eredeti bőr borítással és megrendelhető. Az LG G4 követi a divatos trendet melynek következtében a kijelző enyhe ívvel rendelkezik. Ez a kényelmesebb, illetve biztonságosabb fogás mellett meg tudja védeni a kijelzőt pl. amikor véletlenül leejtjük.

A telefonban használt IPS Quantum kijelző az LG 5,5” méretével jelenik meg. Ennek előnye a korábbi kijelzőkhöz képest a 20 százalékkal jobb színhűség, a 25 százalékkal javított fényesség, illetve az 50 százalékkal magasabb kontraszt. Az LG G4 okostelefon teljesítményével valószínűleg nem lesz gondunk, tekintve az X10 LTE Qualcomm® Snapdragon™ 808 processzort és a működéshez szükséges energiát biztosító 3000 mAh-s, cserélhető akkumulátort. Az LG kezelőfelülete is megváltozott, egy új emberközpontú, UX 4.0 felülettel rendelkezik. Ennek sajátossága az egyszerűsége és a szélesebb körű használhatósága.