Lumia 535: szódával jó lesz

Lumia 535: szódával jó lesz

A Microsoft bemutatta az első Lumia okostelefont, melyből már diszkréten elmaradt a felvásárolt Nokia neve. Ez a Microsoft Lumia 535.

Nem a high-end készülékek polcán kell majd keresni az 535-öst. Nem is eggyel lejjebb, hanem azoknak a telefonoknak a társaságában, amelyek megítélésében leginkább az árcédula és – egy kicsit – a kinézet számít. Szerencséjére e reménybeli vásárlóréteg (tömegestül) úgy keres mobilt, hogy nem is érdekli az operációs rendszer, a felbontás, a RAM. Mennyi az ára? – ez a kérdés, s jó hír, hogy még garancia is van rá.

Bizonyára nem véletlen, hogy a Microsoft sajtóanyagában egy szó sem esik processzorról, memóriáról. Helyettük a kijelző 5 hüvelykes képátlójáról, a szelfizésről, az ingyenes, integrált Microsoft-szolgáltatásokról, a két SIM kártya (az 535 Dual SIM változatában) lehetőségéről, valamint a várhatóan 110 eurós (mintegy 34-35 ezer forintos) árról szól a fáma. És tényleg, csakugyan ez lehet az ár, amely körül a célközönség esetleg fontolóra veszi az ajánlatot.

Ami az árához képest különben nem is rossz: egy-két éve még kétszer-háromszor ennyibe került az a mobil, amely alatt ilyen hardver volt. A megszokott microsoftos felület alatt ugyanis négymagos 1,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon 200 processzor, 1 GB RAM és 8 GB belső memória (microSD-vel bővíthető) lapul. Az öthüvelykes képernyő felbontása 960 x 540 pixel, s a szelfizők értékelni fogják az 5 megapixeles előlapi kamerát.

A készüléken a legújabb Windows Phone 8.1 operációs rendszeren öt integrált Microsoft-szolgáltatás, köztük a Skype és az Office fut.

(forrás: hirado.hu)