Magyarok által tervezett ultrahangos kullancsriasztót is díjaztak a planéta talán legrangosabb dizájnversenyén

Magyarok által tervezett ultrahangos kullancsriasztót is díjaztak a planéta talán legrangosabb dizájnversenyén

A Tickless Run ultrahangos kullancsriasztója mellett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) campusának fejlesztését és a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházának normarendszerét is díjazták a 2020-2021-es A Design Award & Competition megmérettetésen – közölte az egyik díjazott vállalat kommunkációjával megbízott ügynökség a sajtó képviselőivel.

A tájékoztatás alapján a 2010-ben hozott létre ProtectOne startup Tickless Run névre keresztelt, konkrétan futóknak tervezett ultrahangos kullancsriasztója cicoma mentes dizájnjával és modernizált megoldásaival nyerte el az A’ Design Award- díját Biztonsági ruházat és egyéni védőeszközök kategóriában, ahol első alkalommal ismertek el magyar vállalkozást. A Tickless Run a környezeti és egészségügyi kihívásokra szintén reagál.

A tájékoztatás alapján az internacionális dizájnversenyen a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) két kategóriában is harmadik helyezést ért el 360 Design Budapest titulussal rendelkező kiállítással. Az egyik kategória belsőépítészetet és a bemutató terek dizájnját ismeri el (Interior Space and Exhibition Design), a másik ugyanakkor a találkozókkal gondoskodik (Event and Happening Design).

Az A’ Design Award & Competition a Föld legnagyobb zsűrizett dizájnversenye, amit internacionális szinten minden évben szerveznek meg. A 2020-2021-es versenyből a kinézet 104 ágából, a Föld 108 országából 2094 nyertes került ki. A nevezéseket egy 211 főből álló szakmai zsűri bírálta el.

mti