Megint együtt fesztiválozik Komárom és Révkomárom

Megint együtt fesztiválozik Komárom és Révkomárom

Komárom és Révkomárom 25. alkalommal megszervezett együttes fesztiválján magyar és szlovákiai előadók mellett alternatív együttesek is fellépnek, modern darabot szemléltet a Magyar Lovas Színház és a Magyarock Dalszínház, amellett együttes futóversenyt és kötélhúzást rendeznek az Erzsébet hídon – hangoztatta sajtótájékoztatóján a két település polgármestere.

Molnár Attila szólt arról, hogy a negyed évszád alatt városaikban felnőtt egy olyan generáció, amelyiknek a Komáromi Napok a hagyományokhoz való ragaszkodást, egyben a folytonos megújulást is jelenti.

Az április 26-én kezdődő rendezvénysorozat programjai a komáromi Jókai ligetben és révkomáromi Klapka téren zajlanak. Komáromban fellép mások mellett az Edda Művek, Keresztes Ildikó, a P. Mobil és a Neoton.

A Kisszínpadon alternatív formációk játszanak, mint a Hősök, a Kelemen Kabátban, a Mystery Gang, a Firkin és a Children of Distance. A Borudvarban dzsessz, folk és népzene várja a közönséget. A rendezvény kísérőrendezvénye a Monostori erődben zajló Mediawave Internacionális Film és Zenei Együttlét.

Révkomáromban koncertet ad Charlie, a Csík Zenekar, ezenfelül Petra Brönerová és együttese. A helyi formációk közül fellép Divided by Zero, a Spliff 447 és az Aylen’s Fall, emellett a Szécsi Pál-, az Iron Maiden- és az Elán Forever emlékzenekar zenél.

MTI