Michelin az abszolút győztes a La Mans versenyben

Michelin az abszolút győztes a La Mans versenyben

Kettős Porsche győzelem született a 2015-ös Le Mans-i 24 órás körversenyben. A német gyártó által megszerzett arany- és ezüstérem, immáron a 17-edik győzelmét jelentette. Ez a győzelem Nico Hülkenberg, Earl Bamber és Nick Tandy nevéhez fűződik, akik a 19-es Porsche 919 Hybrid-del versenyeztek, míg a Bernhard, Webber, Hartley trió a 17-es rajtszámmal került a dobogó második fokára. Mindkét autó közös jellemzője, hogy a Michelin abroncsait használták a verseny során.

A verseny kvalifikációja során is a Porsche diadalmaskodott, mégpedig egy új rekord felállításával. Ugyancsak sikert könyvelhet el az Audi a dobogó harmadik fokán, illetve egy újabb körrekorddal, amit Benoit Tréluyer, a verseny 337. körében teljesített.

„A Michelin örömmel gratulál a Porsche csapatnak a kettős győzelemhez, és az Audinak a dobogós eredményhez” – nyilatkozta Pascal Couasnon, a Michelin motorsport igazgatója. „Szintén nagyon örülünk, hogy megszereztük a 24. győzelmünket a világ legrangosabb és legizgalmasabb tartóssági versenyén.”

A Michelin többszörösen bizonyított, hiszen a három partnercsapatnak, a Porschenak, az Audinak és a Toyotának is sikerült mind a négy szakaszt egyetlen gumiabroncs-garnitúrával teljesíteniük. Ehhez érdemes még hozzátenni azt a tényt, hogy az abroncsok keskenyebbek és könnyebbek lettek az évek folyamán, ugyanakkor az autók teljesítménye növekedet, ami nem kevés igénybevételt ró a Michelin termékeire.