Modern műszaki megoldás és exkluzivitás egy új dimenzióban

Modern műszaki megoldás és exkluzivitás egy új dimenzióban

A BMW Group mai évértékelő konferenciáján Frank Weber, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja przentálja a BMW 7-es széria következő generációjának első részleteit.

Frank Weber, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja a BMW Group mai évértékelő konferenciáján lerántja a leplet a modern BMW 7-es széria első részleteiről, egy-két héttel a modell világpremierje előtt. Az idő előtti betekintés középpontjában a technológiai fejlesztések, a BMW hamisítatlan stílusjegyeire építkező frontrész új formanyelve, ezenfelül az utastérben átélhető, digitális újításokat és exkluzív anyagokat tartogató, jellegzetes utazási impulzus áll. Áprilisban a bajor prémiumgyártó a tisztán elektromos meghajtású BMW i7 luxuslimuzint (vegyített energiafogyasztás (WLTP): 19,5 – 22,5 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km; az adatok a modell aktuális fejlesztési fázisában mért, előzetes értékek) és a modern BMW 7-es sorozatot is reflektorfénybe gurítja.

A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 világpremierjével a bajor prémiummárka tovább bővíti károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedő modellpalettáját és a luxuskategória exkluzív szegmensében is elérhetővé teszi fogyasztói részére a vezetés zéró emissziójú élményét. „A korszerű BMW 7-es széria minden tekintetben abszolút úttörőként érkezik meg az utakra. A 7-es BMW az összes modellnél intenzívebben hirdeti a márka innovációs erősségét” – hangoztatta Frank Weber. „A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 mindemellett a BMW 7-es széria legerősebb modellje is, amely a legjobb vezetési élményt kiváló digitális élményekkel párosítja. Ez emeli a jövőbe látó, felelős döntéshozók és az avantgárd úttörők ideális autójává” – tette hozzá a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja.

A BMW i7 teljesen ismét tudatosítja a kör alakú ikerfényszórók jellegzetes stílusjegyét és a BMW hűtőrácsot, ugyanabban az időben korszerű és összetéveszthetetlen kisugárzást garantálva ezzel. A modell egyik rögvest felismerhető, egyedi dizájn-megoldása az exkluzív kristályüvegből készült, felső fényforrás-pár, mindemellett a hűtőrács világító kontúrja.

Az utastérben a korszerű My Modes vezetési üzemmódoknak és a BMW iDrive operációs rendszer legfrissebb generációjának köszönhető, továbbfejlesztett felhasználói élményre helyeződik a hangsúly. A My Modes vezetési üzemmódok lehetővé teszik, hogy a bajor prémiumgyártó vásárlói részletekbe menően személyre szabják a gépkocsi vezethetőségét és utasterének hangulatát. A BMW Ívelt Megjelenítő mellett a műszerfalon és az ajtókon egy újfajta, világító funkciócsík húzódik végig, amely eme impozáns és haptikus megoldást egyidejűleg öltözteti korszerű és exkluzív ruhába. A BMW Interaction Bar névre keresztelt újítás az utastér hangulatvilágításának része, amelybe integrált vezérlőgombokat terveztek a mérnökök. A korszerű fejlesztésű Sky Lounge panoráma üvegtető ezenkívül a korszerű BMW 7-es széria utasterének tágasságát, korszerűségét és kényelmét erősíti, egyedileg állítható LED-technológiával.

A BMW i7 utasterének hátsó kialakítása példátlan menetkomfortot és sajátos moziélményt ad. A BMW Theatre Screen a tetőkárpitból lenyílva ad 31” átmérőjű, ultraszéles képernyőt, 32:9 arányú panorámaformátumot és 8K felbontást. A technológiai újítás a BMW i7 hátsó üléssorát exkluzív, privát moziteremmé varázsolja, ahol az utasok megannyi streaming-szolgáltató portfóliójából választhatják ki és élvezhetik kedvenc mulattató műsoraikat, míg a BMW új csúcsmodelljében utaznak.