Modernizált a Huawei alkalmazásfejlesztői rendszere

Modernizált a Huawei alkalmazásfejlesztői rendszere

A Huawei Technologies elénk tárta a HMS Core legfrissebb, 6.0-ás verzióját. Az alkalmazásfejlesztői platform most elindított verziója nagyszámú új nyitott képességet nyújt, és pár létező szolgáltatását is frissítették. Mostantól már minden felhasználói eszközön a HMS Core (APK) 6.0-ás verziója válik hozzáférhetővé.

A Huawei fejlesztői platformja, a HMS Core biztosítja Androidos, webes és HarmonyOS-alapú alkalmazások fejlesztését telefonokra, okoskijelzőkre és hordozható eszközökre. A rendszer most bemutatott legfrissebb verziója, a HMS Core 6.0 még több lehetőséget ad a Huawei új technológiáinak kihasználására például a média, a grafika és a telekommunikáció területén.

3D-s modellek mobiltelefonnal

Ami a médiaalkalmazásokat illeti, a Huawei az AV Pipeline Kit csomag előre beállított pipeline-készletével biztosítja a videók szuperfelbontását, a hangesemények észlelését, ezzel orvosolva az audio- vagy videóalkalmazás-fejlesztők részére fájó pontokat, mint amilyen a kapacitásépítés vagy a magas energiafogyasztás. A grafika területén a 3D Modeling Kit olyan mesterségesintelligencia-alapú képességeket ad, akárcsak a 3D-s objektumok rekonstrukciója és az anyaggenerálás az e-kereskedelem és az animációs alkalmazások részére, lehetővé téve 3D-s modellek generálását akár mobiltelefonokkal is – ennek feltétele ellenben egy RGB-kamera telepítése. Ez a szolgáltatás most minden Android-modell részére elérhető.

Volumetrikus köd a még valósághűbb játékélményért

A Computer Graphics Kit egy új „volumetrikus köd” funkcióval bővült, amit a hangerőszabályzó technika hajt. Ez a szerepkör dinamikus megvilágításra és árnyékoló ködhatásokra felhasználható a mobileszközökön, a valósághoz még közelibbé téve a beltéri jeleneteket a jövőbe mutató, különösen a cyberpunk-stílusú, mobiljátékok részére. Ez a szerepkör minden, Vulkant támogató Android-eszközön elérhető.

Kevesebb lesz a késleltetési idő

Telekommunikációs tájon frissítették a Network Kit MI-alapú hálózati környezetet előjelző funkcióját, annak érdekében, hogy a hálózati paraméterek optimalizálhatók legyenek a szolgáltatási hálózati hozzáférési szabályok és a differenciált hálózati követelmények alapján. Ezzel az alkalmazások hálózati késleltetését akár húsz százalékkal is lehet csökkenteni.

A HMS Core 6.0 újabb szolgáltatásokat is nyújt, ilyenek a Membership Kit, a Video Editor Kit és az Audio Editor Kit, amelyekről újabb információ a Huawei Developers weboldalon látható.

A Huawei szoftveres és hardveres képességeinek gyűjteményeként a HMS Core régóta fejlesztői központú volt, és szüntelen nyitja meg a Huawei alapvető modern műszaki megoldásait és képességeit több fejlesztő előtt, magas színvonalú élményt nyújtva a platformokon és eszközökön átívelő alkalmazások közt. A HMS Core biztosítja Androidos, webes és HarmonyOS-alapú alkalmazások fejlesztését telefonokra, okoskijelzőkre és hordozható eszközökre, olyan, platformokon átívelő fejlesztési keretrendszerek igénybevételével, mint a React Native vagy a Cordova.