Októberben már várja a nagyközönséget a felújított Budai Vigadó

Októberben már várja a nagyközönséget a felújított Budai Vigadó

Táncelőadásokkal, gyermekprogramokkal és kiállításokkal is várja a nagyközönséget a Szokások Háza a Budai Vigadó felújított tereiben október 4. és 7. közt.

A 2016 és 2018 közt felújított Budai Vigadóban napközben térítésmentes kézműves workshopokok, gyerekprogramok, épületbejárások, esténként mesekocsma és táncház mulattatja az érdeklődőket október 4. és 7. közt. Szombat éjszaka a bálteremmé formált nagyteremben az EtnoRommal és a Szászcsávási zenekarral mulathat a nézőközönség, ezenfelül megcsodálhatja az épületre vetített speciális fényfestést is – közölte az intézmény sajtótájékoztatóján.

A Határtalan Táncfőváros a határon túli néptáncegyüttesek előadásait biztosítsa az új technikával felszerelt és emelkedő nézőteres színházteremben. A gyerekeket a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Pöttöm Palkó című produkciója, ezenkívül a Nagyvárad Táncegyüttes Foltin Jolán Kossuth-díjas koreográfus által szervezett Van-mese előadásai várják.

A nagyérdemű megtekintheti a Magyar Állami Népi Együttes Kodály Zoltánra emlékező Tánckánonját, az Udvarhely Néptáncműhely Kós Károlynak emléket állító és a száz éve kisebbségi létbe került erdélyi magyarság jelen helyzetére reflektáló Kiáltó szó című darabját, a Háromszék Táncegyüttes Mundruc és a Maros Művészegyüttes Tegnap a Gyimesben jártam produkcióját.

A földszinti kiállítótérben Makoldi Sándor festőművész-néprajzkutató hagyatékából, a 2. emeleti galérián Dusa Gábor fotóművész az építkezés esetén készült képeiből nyílik prezentáció. A Corvin téren már áll az a szabadtéri bemutató, amely a Budai Vigadó épületének történetét, a felújítást, amellett a Tradíciók Háza programkínálatát szemlélteti.

mti