Prémium dizájnnal és tudással érkeznek az LG új középkategóriás mobiltelefonjai

Prémium dizájnnal és tudással érkeznek az LG új középkategóriás mobiltelefonjai

Kivételes tudású és megjelenésű, kedvező árfekvésű középkategóriás mobiltelefon-palettát mutat be az LG Electronics (LG) a Mobile World Congress (MWC) 2015 szakmai kiállításon. Az új modellek mind kialakításukban, mind technikai jellemzőikben a prémium modelleknél megszokott jellemzőkkel érkeznek.

A négy új telefon, a Magna, a Spirit, a Leon és a Joy néven futó készülékek az LG-zászlóshajóknál is alkalmazott dizájnelveit követik. A gyártó fő célkitűzése, hogy az optimális teljesítményen és az egyszerű használhatóságon alapuló felhasználói élményt a vásárlók minél szélesebb köréhez juttassa el. Az új modellek a készülékre szabott hardvert ötvözik az LG-telefonok prémium megjelenésével, tökéletes egyensúlyt teremtve a stílus és a használhatóság között. A Magna és a Spirit enyhén ívelt kijelzője egy 3 ezer milliméteres sugarú körívbe illik, szavatolva az elegáns formát és a telefonálás közbeni maximális kényelmet.

A négy modell kétféle, LTE- és 3G-képes verzióban lesz elérhető. Mindez összhangban van az LG azon stratégiájával, amely szerint a szélesebb vásárlói körnek szánt készülékek szegmensében az eltérő hálózati igényekre tervezett termékekkel bővítené jelenlétét a vállalat. A kétfajta verzió megjelenése ugyanakkor gyakorlatilag azonos lesz: különbséget csupán az jelent majd, hogy az LTE-modellek fémes, a 3G-s készülékek pedig mintázott műanyag hátlappal kerülnek a piacra.

Az LG Magna 5 inch-es in-cell touch kijelzővel érkezik, ami általában a prémiumkategória sajátja, teljesítményére pedig négymagos processzora a garancia. Az in-cell touch technológia használatával a telefonok mérete kisebb hatást kelt, ez a megoldás az adott méretű készüléken a lehető legnagyobb megjelenítési felület kialakítását teszi lehetővé, hiszen a kijelző keretét a minimálisra csökkentik. Az in-cell touch kijelző érzékenysége továbbá nagyobb, azaz gyorsabban reagál az érintésre, illetve szabadtéri fényviszonyok között jobb megjelenítést és élesebb képet garantál. A 8 megapixeles fő és 5 megapixeles előlapi kamerának köszönhetően kiváló minőségű szelfik készíthetők vele. A Magna kategóriájában kimagasló, 2540 mAh-s cserélhető akkumulátora erős használat mellett is egész napos rendelkezésre állást biztosít.

A Spirit az LG innovatív szellemét testesíti meg: ez a modell a 4,7 inch-es in-cell touch kijelző mellett egy 8 megapixeles kamerával rendelkezik.

Az LG Leon – amelynek „névadója” a latin oroszlán szó – 4,5 inch-es kijelzővel egy kompakt méretű, ugyanakkor prémium megjelenésű és érzetű telefon. A most piacra kerülő paletta legkisebb tagjaként pedig az LG Joy 4 inch-es kijelzővel kínál valódi szórakozást – egy szinte bármilyen zsebben elférő telefon formájában.

Az LG középkategóriás okostelefon portfóliójának legnagyobb újítása, hogy sokak számára teszi elérhetővé azt a felhasználói élményt, amik korábban csak a prémium termékeket jellemezték. A szelfikészítést például a Gesture Shot teszi gyerekjátékká, segítségével ugyanis egy egyszerű kézmozdulattal indítható a 3 másodperces önkioldó. A technológia a folyamatos fejlesztések révén akár másfél méterről felismeri a mozdulatot, ez pedig megfelel a legelterjedtebb szelfibotok hosszának. Az LG G Flex2 ívelt okostelefonon korábban debütált Glance View funkció lényege pedig, hogy a felhasználó a legfontosabb információkat – az órát, a beérkezett üzeneteket vagy éppen a nem fogadott hívások listáját – egy egyszerű ujjmozdulattal, azaz lefelé húzással elérheti a telefon kijelzőjén, akkor is, ha az éppen kikapcsolt állapotban van.

„Vállalatunk új, középkategóriás okostelefon termékcsaládja kimagasló készülékeket kínál megfizethető áron” – mondta Juno Cho, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. „A tapasztalatok szerint világszerte sok-sok millió vásárló számára nem a puszta technikai adatok, a gyorsaság vagy a méret a fő választási szempont telefonvásárláskor, sokkal inkább az adott modell kiegyensúlyozottsága. Bízunk abban, hogy új készülékeink nyomán mind többen tekintenek majd az LG-re, mint leendő okostelefonjuk gyártójára” – tette hozzá.

A középkategóriás modellek ezen a héten kerülnek piacra bizonyos országokban. Az MWC 2015 látogatói a helyszínen első kézből ismerhetik meg az új modelleket, az LG standján, a Fira Gran Via 3-as pavilonjában.

LG Magna termékspecifikáció:

Kijelző            5,0-inch HD (294 ppi)
Processzor       1,2GHz vagy 1,3GHz Quad-Core*
Kamera           8MP vagy 5MP* / 5MP
Memória         8GB / 1GB
Akkumulátor  2540 mAh
Op. rendszer   Android 5.0 Lollipop
Hálózat           LTE Cat. 4 / HSPA+ 21Mbps
Méret  139,7 x 69,9 x 10,2 mm

LG Spirit termékspecifikáció:

Kijelző            4,7-inch HD (312 ppi)
Processzor       1,2GHz vagy 1,3GHz Quad-Core*
Kamera           8MP vagy 5MP* / 1MP
Memória         8GB / 1GB
Akkumulátor  2100 mAh
Op. rendszer   Android 5.0 Lollipop
Hálózat           LTE Cat. 4 / HSPA+ 21Mbps
Méret  133,3 x 66,1 x 9,9 mm

LG Leon termékspecifikáció:

Kijelző            4,5-inch FWVGA (220 ppi)
Processzor       1,2GHz vagy 1,3GHz Quad-Core*
Kamera           8MP vagy 5MP* / VGA
Memória         8GB / 1GB
Akkumulátor  1900 mAh
Op. rendszer   Android 5.0 Lollipop
Hálózat           LTE Cat. 4 / HSPA+ 21Mbps
Méret  129,9 x 64,9 x 10,9 mm

LG Joy termékspecifikáció:

Kijelző            4,0-inch WVGA (233 ppi)
Chipset           1,2 GHz Dual-Core
Processzor       5MP / VGA
Memória         4GB / 512MB
Op. rendszer   Android 4.4 KitKat
Akkumulátor  1900mAh
Hálózat           LTE Cat. 4 / HSPA+ 21Mbps
Méret  122,7 x 64,0 x 11,9 mm

* Az egyes piacokon eltérő specifikáció.

(forrás: LG)