Sidi Péter győzött az internacionális légfegyveres versenyen

illusztráció

Az olimpiai kvótás Sidi Péter nagyszerű eredménnyel győzött a férfi puskások közepette a leghatalmasabb internacionális légfegyveres viadalnak számító müncheni versenyen.

A világ- és Európa-bajnok komáromi sportoló – a hétvégén zárult verseny eredményközlőjének honlapja szerint – a 60 lövéses alapversenyt 630,6 körrel holtversenyben a második helyen zárta, ezt követően a fináléban ismételten fantasztikusan célzott, s 209,2 körrel diadalmaskodott.

Ugyanebben a számban az ugyancsak riói kvótás, mindössze 18 éves Péni István szintén remekelt: 629,3 körös alaperedményével hatodik helyen jutott fináléba, melyben 145 körrel végül ötödik lett.

Nem csupán a férfi, hanem a női puskásoknál ugyancsak volt jelentékeny magyar produkció Münchenben, hiszen a 2014-ben Európa-bajnok Miskolczi Julianna 418,2 körrel nyolcadik lett a 40 lövéses alapversenyben, azaz éppen befért a döntőbe. Ott ugyanakkor 123,8 körrel hatodik helyen végzett.

Miskolczi mostani szereplése kifejezetten biztató és reményt keltő a riói olimpia szempontjából ugyancsak, tudniillik kevesebb mint négy hét múlva rendezik ezt követően Győrben a 10 méteres – légfegyveres – Eb-t, amely a sportág utolsó kvalifikációs versenye lesz a játékokra, s a mostanihoz hasonló eredménnyel Miskolczinak reális esélye lenne indulási helyet szerezni.

-mti-