Sportcentrum létesült a szabolcsi Tiszalökön

Sportcentrum létesült a szabolcsi Tiszalökön

Több mint 78 millió forintból alakítottak ki sport- és szabadidő centrumot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszalökön.

A helyszíni bejárást követően Szabó Tünde sportért felelős államtitkár azt mondta el, „egészségünket csak a sport támogatásával őrizhetjük meg, ezt a szemléletet mindazonáltal keresztül kell adnunk gyermekeinknek is”.

„Ha a gyerekek sportosak, akkor a családok is azok lesznek” – nyomatékosította.

Gömze Sándor, a kisváros fideszes polgármestere a rendezvényen az érdeklődőknek hangoztatta, a sportcentrum a 402 millió forint értékű Zöld település pályázati programon belül 68 millió forintból valósult meg. Az egykor iskolaként funkcionáló építmény belső tereit és tetőszerkezetét teljesen felújították, a kétszintes sportközpontban kondicionáló gépek, fallabdapálya és asztaliteniszezési eshetőség várja a sportolni vágyókat.

A polgármester kitért arra, hogy a település újabb tízmillió forintos ráfordításával az emeleten táncterem, gyereksarokkal ellátott szabadidős terem, emellett a későbbiekben teqball is szolgálja ezt követően a városlakók kikapcsolódását.

Az létesítmény külső szigetelését egy következő pályázat segédkezésével oldaná meg az önkormányzat, ettől függetlenül az első vendégeket várhatóan már júniusban fogadhatja a sportközpont – tette hozzá a városvezető.

Gömze Sándor információja alapján egy másik, kormányzati támogatású pályázat révén egy kültéri kondipark is elkészült a település futballpályájának közelében.

mti