Új üzemet létrehozott a Trenkwalder Gyöngyösön

Új üzemet létrehozott a Trenkwalder Gyöngyösön

Új üzemet létrehozott Gyöngyösön a Trenkwalder munkaerőpiaci szolgáltató, az üzem fizikai és szellemi munkakörökhöz kapcsolódó kiszervezett feladatokat képes ellátni a térségben funkcionáló szervezetek részére.

G. Nagy Balázs, a Trenkawalder cégvezetője az üzem avatásán ismertette: az összeszerelő üzem 30 fős létszámmal kezdte meg üzemelését, de terveik alapján rövid időn belül 90-re futtatják fel a foglalkoztatottak számát.

A bécsi székhelyű Trenkwalder Csoport elnök-vezérigazgatója, Mark Pollok kijelentette, hogy a vállalat Budapest és Zalaegerszeg után már a harmadik ilyen üzemet nyitja meg Magyarországon, amellyel hozzá tud járulni ahhoz, a foglalkoztatási piacon megtalálható feszültségek csökkenjenek.

Hiesz György, Gyöngyös polgármestere a megnyitón méltatta azt a segítséget, melyet a Trenkwalder a mérsékelt munkaképességűek, a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásával nyújt. A vállalat sokat tehet azért, hogy a dinamikusan fejlődő Gyöngyös, ne szenvedjen munkaerőben hiányt, különösen most, hogy egy újabb ipari park várja a befektetőket – jelezte.

A Trenkwalder fő tevékenysége a térségben funkcionáló szervezetek kiszervezett vállalkozásbeli folyamatainak ellátása (outsourcing) – hangzott el az avatás alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Ezenfelül belevágtak saját gyártási megoldásokba is, amellyel meghatározóan megváltozott munkaképességűeknek és egyéb, a munkaerőpiacon hátrányt szenvedőknek biztosítanak lehetőségét a munka világába visszatéréshez.

A Trenkwalder 25 éve van jelen Magyarországon. A cégcsoport 21 irodából álló országos hálózatot működtetve komplex szolgáltatásokat nyújt egyebek közt munkaerőkölcsönzés, közvetítés, vezetőkiválasztás, bérszámfejtés kiszervezés, diákmunka területén. 2021-ben 24,2 milliárd forint nettó árbevétel mellett közel 14 ezer munkavállalót helyezett el 434 partnere körében.

Az internacionális cégcsoport több mint 300 kirendeltségével Európa 14 országában van jelen és több mint 50 000 embert foglalkoztat. 2011 óta a Trenkwalder a német Droege International AG csoport tagja.

A sajtótájékoztatón tájékoztattak a Trenkwalder friss Mobilitási Index kutatásának megállapításairól, amit 3200 beérkezett kérdőív válaszai alapján állítottak össze. Eszerint a megkérdezett magyarországi munkavállalók 53 százaléka hajlik arra, hogy elköltözzön lakóhelyről, a legnagyobb arányban Pest (35 százalék) és Győr-Moson-Sopron megyébe (26 százalék), amellett Budapestre (18 százalék) költöznének. A többség a jobb megélhetés reményében menne el, de a stabilabb jövő és a több munkalehetőség is meghatározó szempont számukra. Ugyanakkor a megkérdezettek 75 százaléka nem költözött a vizsgálatot megelőző két évben.

mti, fotó: Komka Péter